23.08.2011. / 23:56

Autor: Hina , Nacional.hr

'Cijela Libija slobodna u sljedeća 72 sata'

Gadafijevo uporište u potpunosti je u rukama pobunjenika, rekao je Dabaši, ključna osoba libijskog pobunjeničkog pokreta, u libijskoj misiji pri UN-u u New Yorku

Glavni stožer libijskog vođe Moamera Gadafija Bab al-Azizija u potpunosti je pod kontrolom pobunjenika, a zemlja će biti oslobođena u roku od 72 sata, rekao je u utorak libijski izaslanik u UN-u Ibrahim Dabaši.

Gadafijevo uporište u potpunosti je u rukama pobunjenika, rekao je Dabaši, ključna osoba libijskog pobunjeničkog pokreta, u libijskoj misiji pri UN-u u New Yorku.

Rekavši kako je Gadafijeva vlada "već pala", predvidio je i da će grad Sirta, Gadafijevo rodno mjesto, pasti unutar 48 sati, a da će cijela zemlja biti pod kontrolom pobunjenika u roku od tri dana.

"Očekujemo da će Libija biti u potpunosti oslobođena i potpuno mirna unutar sljedeća 72 sata", rekao je novinarima.

On smatra da se Gadafi i drugi najviši dužnosnici njegova režima skrivaju po kućama širom Tripolija, ali da mogu biti i u nekom podzemnom skloništu.

"Uskoro ćemo ih početi tražiti i očekujemo da će biti uskoro uhvaćeni", naglasio je Dabaši.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

registracija
10/8/09

apolonijo, 24.08.11. 03:45

možda je Gadafi na "Malo vitra"?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika