28.08.2011. / 15:07

Autor: Hina

Ustanici ne žele pregovarati s Gadafijem ako se ne preda

Libijska ustanička vlada neće pregovarati s Moamerom Gadafijem ako se ne preda, rekao je u nedjelju visoki dužnosnik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC), dodajući da ustanici ne znaju gdje se Gadafi nalazi.

Pobunjenici traže da se Gadafi predaPobunjenici traže da se Gadafi predaLibijska ustanička vlada neće pregovarati s Moamerom Gadafijem ako se ne preda, rekao je u nedjelju visoki dužnosnik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC), dodajući da ustanici ne znaju gdje se Gadafi nalazi.

"Nema pregovaranja s Gadafijem", rekao je Ali Tarhuni, dužnosnik zadužen za naftu i financijska pitanja. "Ako se bude želio predati, tada ćemo s njime pregovarati i zarobiti ga", dodao je.

Gadafijev glasnogovornik Musa Ibrahim rekao je ranije da je Gadafi predložio da pregovara s ustanicima o formiranju prijelazne vlade te da se još nalazi u Libiji.

Human Rights Watch objavio je u međuvremenu da su Gadafijeve snage vjerojatno ubile na desetke zatvorenika i civila kada su ustanici ušli u Tripoli.

"Dokazi koje smo prikupili upućuju na to da su Gadafijeve snage počinile val proizvoljnih ubojstava dok je Tripoli padao", rekla je Sarah Leah Whitson, direktorica HRW-a za Sjevernu Afriku.

Oko 18 izrešetanih tijela pronađeno je u koritu rijeke u blizini Gadafijevog kompleksa Bab al-Azizija i po izjavama očevidaca ubile su ih Gadafijeve snage. Još 29 tijela pronađeno je u poljskoj bolnici u blizini kompleksa.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika