31.08.2011. / 16:28

Autor: Nacional.hr

Dodik: Turci su uvijek radili protiv Srba

"To da su uspostavljeni dobri odnosi između Srbije i BiH nakon međusobnih posjeta je čista propaganda. Propaganda je i turski doprinos tom procesu", rekao je kontroverzni političar

Milorad Dodik Milorad Dodik Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u razgovoru za Danas kako Turska nije nikad radila u interesu Srbije i srpskog naroda i kako mu nije jasna njena posrednička uloga u pregovorima između država regije.

"To da su uspostavljeni dobri odnosi između Srbije i BiH nakon međusobnih posjeta je čista propaganda. Propaganda je i turski doprinos tom procesu", rekao je kontroverzni političar o dolasku Borisa Tadića u Sarajevo i posjeti predstavnika Bošnjaka u Predsjedništvu BiH, Bakira Izetbegovića, Srbiji. Tvrdi kako u uspostavljanju dobrosusjedskih odnosa između Srbije i BiH turski dužnosnici zastupaju samo interese Bošnjaka te kako su to oduvijek činili.

"Vidite koliko je to suludo! Turska među prvima priznaje Kosovo i poziva na ukidanje navodno paralelnih institucija na sjeveru južne srpske pokrajine", rekao je o izjavi i zalaganju turskog ministra vanjskih poslova Ahmeta Davutoğlua za normalizacijom odnosa između Prištine i Beograda.

Na javnu kritiku i izjave srpskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića nakon posjeta hrvatske premijerke Jadranke Kosor Kosovu rekao je kako tu ne vidi ništa sporno. Nastavio je kako je Tadić taj koji je najmjerodavniji što se tiče odnosa Hrvatske i Srbije te kako je Kosor usred predizborne kampanje i koristi svaku priliku da privuče birače.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

registracija
21/4/11

spBN, 31.08.11. 18:53

Pa covjek istinu govori.Što bi Turci bilo kome na Balkanu šeljeli neko dobro, osim onima koji ih prizivaju za gospodara.


registracija
9/1/08

caballero, 01.09.11. 07:06

Vise cijenim Dodika nego sve balkan politicare zajedno.


registracija
22/3/11

vferari, 01.09.11. 09:21

Dodik se bori za sebe i svoju naciju,mi smo se borili od91.do 95,kako bismo stvotili samostalnu nezavisnu državu a što smo dobili izvršili povjesnu pljačku svog naroda,uništili idustriju,stvorili ratne profitere koj su sada krema hrvatskog društva.Na takvim temeljima nema napretka.Nova vlast mora odma oduzeti vlasništvo svim ratnim profiterima nacijonalizirati imovinu i onda izvršiti privatizaciju po tržnim uvjetim,ukoliko se to ne učini odma ništa ni od nove vlasti.Sjetite se samo koliko je bilo društvenih stanova te stanova gradili su radnici odvajanjem svaki mjesec od svojih plaća,zatim su ih morali pnovno kupit,zamislite gde je taj novac.Svaka država koja misli graditi svoj razvoj i budućnost na grbači opljačkanih građana nema budućnost.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika