06.09.2011. / 15:19

Autor: Hina

Anketa: Amerikanci Obami ne vjeruju, ali ni republikancima

Amerikanci jednako strogo sude o sposobnosti njihova predsjednika Baracka Obame i republikanske oporbe u rješavanju gospodarskih pitanja, a strah je pojačan kad je riječ o nezaposlenosti, rezultati su ankete koje u utorak objavljuju Washington Post i ABC News.

Barack ObamaBarack ObamaAmerikanci jednako strogo sude o sposobnosti njihova predsjednika Baracka Obame i republikanske oporbe u rješavanju gospodarskih pitanja, a strah je pojačan kad je riječ o nezaposlenosti, rezultati su ankete koje u utorak objavljuju Washington Post i ABC News.

Rad američkog predsjednika negativno je ocijenilo 53 posto ispitanika, a 77 posto ih drži da zemlja ne ide dobrim putem.

Nadalje, 35 posto anketiranih drži da se financijsko stanje pogoršalo za Obamina mandata, što je rekordna brojka nakon 80-ih godina.

Potezi američkog predsjednika donijeli su više zla nego dobra, ocijenilo je 34 posto ispitanika, a samo njih 17 posto misli suprotno.

Ispitanici su jednako strogi prema republikancima. Njih 68 posto negativno je ocijenilo republikanske zastupnike u Kongresu jer su odugovlačili pregovore o povišenju granice američkog zaduživanja.

I Obama i republikanci dobili su jednake ocjene za sposobnost rješavanja gospodarskih poteškoća, nezaposlenosti i saveznog deficita. Povjerenje im je iskazalo 40 posto ispitanika.

U borbi protiv terorizma, nekoliko dana do 10. godišnjice napada 11. rujna i četiri mjeseca nakon ubojstva Osame bin Ladena, 62 posto ispitanika odobrava postupke Baracka Obame.

Američki predsjednik treba u četvrtak pred oba doma Kongresa iznijeti zamisli za rješavanje nezaposlenosti.

Američko gospodarstvo nije otvorilo nijedno radno mjesto u kolovozu, nakon zapošljavanja u proteklih deset mjeseci. Stopa nezaposlenosti u Sjedinjenim Državama ostala je 9,1 posto.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika