07.09.2011. / 15:46

Autor: Hina

Nastavljeno suđenje Mubaraku: Optužuju ga za ubojstva prosvjednika

Suđenje svrgnutom egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku, njegovim sinovima i suradnicima, koji su svi optuženi za ubojstva prosvjednika, nastavljeno je u srijedu saslušavanjem novih svjedoka nakon što je jedan policijski službenik izjavio pred sudom ovoga tjedna da ni Mubarak niti njegov ministar unutarnjih poslova nisu dali naredbu da se puca na prosvjednike.

Hosni MubarakHosni MubarakSuđenje svrgnutom egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku, njegovim sinovima i suradnicima, koji su svi optuženi za ubojstva prosvjednika, nastavljeno je u srijedu saslušavanjem novih svjedoka nakon što je jedan policijski službenik izjavio pred sudom ovoga tjedna da ni Mubarak niti njegov ministar unutarnjih poslova nisu dali naredbu da se puca na prosvjednike.

Mubarak je optužen za umiješanost u ubojstva prosvjednika i poticanje policije na pucanje u demonstrante. On se od travnja nalazi u bolnici, a na suđenje je prebačen helikopterom, objavila je državna televizija.

Egipćani, koji su pomogli u svrgavanju Mubaraka nakon što je na vlasti proveo 30 godina, redovito se okupljaju pred sudom u predgrađu Kaira tražeći brzu pravdu za oko 850 ljudi ubijenih u pobuni koja je dovela do Mubarakova svrgavanja.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika