20.09.2011. / 16:47

Autor: Hina

MVPEI: Među uhićenim strancima u Libiji nema Hrvata

Među uhićenim strancima koji su se borili u vojnim postrojbama režima Moamera Gadafija u Libiji nije bilo niti ima hrvatskih državljana, priopćio je u utorak MVPEI.

Među libijskim borcima nema HrvataMeđu libijskim borcima nema HrvataMeđu uhićenim strancima koji su se borili u vojnim postrojbama režima Moamera Gadafija u Libiji nije bilo niti ima hrvatskih državljana, priopćio je u utorak MVPEI.

"Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija zaprimilo je notu veleposlanstva Libije u Zagrebu kojom je, nakon izvršenih provjera s nadležnim libijskim vlastima, potvrđeno da među uhićenim strancima koji su se borili u vojnim postrojbama Gadafijevog režima nije bilo niti ima hrvatskih državljana", navodi se u priopćenju.

U ime Nacionalnog prijelaznog vijeća veleposlanstvo Libije naglasilo je zainteresiranost i brigu nove Libije za produbljivanje postojećih prijateljskih odnosa između dviju država. Veleposlanstvo Libije u noti je još jednom izrazilo zahvalnost Republici Hrvatskoj za pozitivan stav koji je zauzela prema revoluciji u Libiji, kao i u priznavanju Nacionalnog prijelaznog vijeća te pružanju pomoći i potpore libijskom narodu.

Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija je također upućena zahvala za sve napore u pomoći i potpori libijskoj diplomatskoj misiji u Zagrebu u očuvanju imovine i prisutnosti u Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Član libijskog Prijelaznog nacionalnog vijeća zadužen za pravosuđe Mohamed al-Alagy objavio je prije mjesec dana u Libiji da među uhićenima u Libiji ima i puno stranaca, među kojima i 17 Hrvata.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
27/8/10

ciglanailovac, 20.09.11. 17:46

da,da nema vise Hrvatski drzavljna u Libiji,to je prelazno vjece,i rusioci vlasti,potpomogmuti NATO-teroristima,sve po kratkom postupku smetkom u celo ili zatiljak,"evakuirali" nazad u Hrvatsku.


registracija
9/11/09

superhik, 21.09.11. 01:16

Normalno da ih nema kada su pobijeni zajedno s ostalim Gadafijevim placenicima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika