Objavljeno u Nacionalu br. 828, 2011-09-27

Autor: Robert Bajruši

Nevidljive pruge i vidljivi dugovi u HŽ-u

ŠEF HŽ HOLDINGA Zlatko Rogožar opet je izvrgnut kritikama javnosti, ovaj put zbog isplaćenih 7 milijuna kuna za gradnju pruge koja ne postoji. Ipak, kako ne bi sve bilo svaljeno na Rogožarova leđa, valja napomenuti da su suvlasnici Proizvodnje i regeneracije, tvrtke koja je uzela novac za radove, Holdingove kćeri HŽ - Vuča vlakova i HŽ - Infrastruktura. Njihovi direktori Oliver Krilić i Branimir Jerneić također su otprije poznati javnosti, jedan jer već godinu i pol nije u stanju provesti i dovršiti natječaj za nabavu dizel goriva potrebnog za pogon lokomotiva, a drugi kao čovjek koji je zatvorio više pruga negoli ijedan njegov prethodnik u zadnjih petnaest godina. Uistinu, divan je to biznis.

Zatvoriš postojeću prugu, pa onda potrošiš milijune za nepostojeće radove na nekoj novoj. Uz takve virtualne pruge uskoro će nam i biti dovoljne i virtualne lokomotive, punjene virtualnim gorivom. Nažalost, u toj virtualnoj ekonomiji jedino će dugovi biti stvarni, kao i milijuni kuna poreznih obveznika koji se svake godine potroše na njihovu sanaciju. Što će tek biti kad cijela ta ekipa virtualnih menadžera bude pod istim krovom zgrade koju za 100 milijuna kuna želi unajmiti Rogožar?

Vezane vijesti

Željeznički sindikati protiv namjere HŽ o ukidanju linija

Željeznički sindikati protiv namjere HŽ o ukidanju linija

Predstavnici sindikata željezničara Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije usprotivili su se inicijativi Hrvatskih željeznica (HŽ) da obustave… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika