04.10.2011. / 19:44

Autor: Hina

Panetta: Prerano je za okončanje misije NATO-a u Libiji

Borbe u Libiji su još uvijek preintenzivne da bi se obustavile operacije NATO-a, izjavio je u utorak u Kairu američki ministar obrane Leon Panetta, ocijenivši istodobno da te borbe ne mogu još dugo trajati.

Leon PanettaLeon PanettaBorbe u Libiji su još uvijek preintenzivne da bi se obustavile operacije NATO-a, izjavio je u utorak u Kairu američki ministar obrane Leon Panetta, ocijenivši istodobno da te borbe ne mogu još dugo trajati.

"Operacije NATO-a se moraju nastaviti jer su borbe u ovom trenutku još uvijek intenzivne", kazao je Panetta. Iznio je mišljenje, međutim, da bi "borbe morale prestati".

Zračni udari NATO-a, koji za cilj imaju zaštitu civila, počeli su u ožujku. U Libiji se trenutno vode žestoke borbe za Sirt, 360 kilometara istočno od Tripolija, i za Bani Walid, 170 kilometara jugoistočno od glavnog grada. Ta su dva grada već nekoliko tjedana mete zračnih udara NATO snaga.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 05.10.11. 03:10

U prevodu na hrvatski jezik on je rekao da jos nisu osigurali upravljanje nad Libijskim izvorima nafte, pa dok njih ne stave pod kontrolu moraju jos klepetati po onima koji misle da ce Libijci imati kontrolu nad vlastitim resursima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika