11.10.2011. / 13:10

Autor: Nacional.hr

Njujorška burza dva put hakirana?

Problemi sa stranicom pojavili u popodnevnim satima u trajanju od jedne minute i još jednom kasnije u vremenu od pola sata

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaInternetska stranica njujorške burze jučer je dva puta imala smetnje, nagađa se kako je to dijelo hakerskih skupina koje su najavile napade i povezane su s organizacijom #OCCUPYWALLSTREET.

Problemi sa stranicom pojavili su se u popodnevnim satima u trajanju od jedne minute i još jednom kasnije u vremenu od pola sata. Glasnogovornik Njujorške burze izjavio je kako istraga nije otkrila nikakve poremećaje u radu internetskih stranica.

Iz američke tvrtka Keynote Systems su izvijestili kako 'usporavanje' stranice ne znači da je ona hakirana. Takozvani 'denial of service' napadi uključuju bombardiranje mnoštvom informacija koje serveri ne mogu izdržati i dolazi do 'pada stranice'. Internetske stranice Njujorške burze, velikih banaka, vladinih agencija i ustanova su odvojene od uobičajenih kompjutorskih sistema. Glasnogovornik burze je dodao kako trgovanje na burzi nije prekinuto te da je stranica burze odvojena od sistema preko kojeg se kupuju i prodaju dionice.

Vezane vijesti

Time: Lin i Adele među 100 najutjecajnijih osoba svijeta

Time: Lin i Adele među 100 najutjecajnijih osoba svijeta

Košarkaš Jeremy Lin, hakerska skupina Anonymous, pjevačica Adele i predsjednik Europske središnje banke Mario Draghi uvršteni su među 100… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika