13.10.2011. / 17:05

Autor: Nacional.hr

Protiv Timošenko novi slučaj, težak 405 milijuna dolara

"Ukrajinska sigurnosna služba nastoji obnoviti slučaj s Ukrajinskim ujedinjenim energetskim sistemima, koji je bio pokrenut prije 15 godina i proglašen kao lažan", izjavili su iz stranke bivše premijerke

Julija TimošenkoJulija TimošenkoUkrajinska sigurnosna služba pokrenula je novu istragu protiv bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko, koju se sumnjiči kako je pronevjerila 405 milijuna dolara tijekom 90-ih, izvještavaju Ria Novosti.

Istraga se odnosi na 405 milijuna dolara duga kojeg Ukrajinski ujedinjeni energetski sistemi duguju ruskom ministarstvu obrane. "Julija Timošenko, kao predsjednica i vlasnica Ukrajinskih ujedinjenih energetskih sistema, optužena je za pokušaj pronevjere fondova iz ukrajinskog proračuna na osnovu preliminarnog dogovora s tada aktualnim premijerom Pavelom Lazarenkom", rekao je šef glavnog istražiteljskog odjela sigurnosne službe SBU, Ivan Derevjanko. Dužnosnik sigurnosne službe dodao je kako je slučaj ponovo otvoren nakon što je rusko ministarstvo u Kijev poslalo pismo sa zahtjevom povratka duga. Isti slučaj pokrenula je Rusija 2005. godine, ali optužbe su odbačene zbog zastare.

"Ukrajinska sigurnosna služba nastoji obnoviti slučaj s Ukrajinskim ujedinjenim energetskim sistemima, koji je bio pokrenut prije 15 godina i proglašen kao lažan", izjavili su iz stranke bivše premijerke. U slučaju da joj se dokaže krivnja Julija Timošenko bi mogla biti osuđena na dodatnih 12 godina zatvora.

Vezane vijesti

Ukrajina odbacuje molbe EU-a oko Timošenko

Ukrajina odbacuje molbe EU-a oko Timošenko

Ukrajinski premijer Mikola Azarov odbacio je u srijedu kritike Zapada na tretman zatočene bivše premijerke Julije Timošenko kao "neopravdane", dajući… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika