07.05.2012. / 15:54

Autor: Hina

Kći Julije Timošenko ide k njemačkoj ministrici pravosuđa

Kći Julije Timošenko razgovarat će u ponedjeljak s njemačkom ministricom pravosuđa o sve većoj zabrinutosti za zdravlje bivše ukrajinske premijerke koja u zatvoru u Harkivu štrajka glađu, najavio je glasnogovornik ministarstva.

Jevgenija Timošenko (Foto: www.tymoshenko.ua)Jevgenija Timošenko (Foto: www.tymoshenko.ua)Kći Julije Timošenko razgovarat će u ponedjeljak s njemačkom ministricom pravosuđa o sve većoj zabrinutosti za zdravlje bivše ukrajinske premijerke koja u zatvoru u Harkivu štrajka glađu, najavio je glasnogovornik ministarstva.

Službeni Berlin ponudio je da će u njemačkoj bolnici liječiti 51-godišnju Timošenko koja ima kronične probleme s kralješnicom. Strah za njezino zdravlje narastao je otkako je počela štrajkati glađu uz tvrdnje da su je zatvorski čuvari premlatili.

"Za danas je planiran tajni sastanak (ministrice) sa kćeri Julije Timošenko, a zbog tajnosti ne mogu vam reći gdje će se i kada to dogoditi, kao ni sadržaj razgovora" rekao je na konferenciji za novinare Anders Merlufft, glasnogovornik ministrice pravosuđa Sabine Leutheusser-Schnarrenberger.

Nije planiran sastanak Jevgenije Timošenko s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, dodao je. "No Merkel se s njom sastala lani i "pozorno prati slučaj gđe Timošenko".

Jevgenija Timošenko u nedjelju je u razgovoru za list Oesterreich izjavila da je njezina majka ohrabrena međunarodnom podrškom za svoju borbu i nastavit će štrajk glađu u znak prosvjeda protiv tretmana koji ima u zatvoru u Harkivu.

Timošenko (51) dobila je golem psihološki poticaj međunarodnom osudom odnosa koje ukrajinske vlasti imaju prema njoj i pozivima da se zbog toga bojkotira Europsko nogometno prvenstvo u Ukrajini, rekla je Jevgenija Timošenko.

Odgovarajući na upit hoće li njezina majka nastaviti sa štrajkom glađu koji je počela 20. travnja, njezina je kći odgovorila: "Da, ona to planira. Nastavit će svoj prosvjed, bez obzira na posljedice, sve dok se ne donesu odgovarajuće odluke. To joj je namjera i zato se bojim. Stvarno se bojim za njezin život".

Vezane vijesti

Ukrajina odbacuje molbe EU-a oko Timošenko

Ukrajina odbacuje molbe EU-a oko Timošenko

Ukrajinski premijer Mikola Azarov odbacio je u srijedu kritike Zapada na tretman zatočene bivše premijerke Julije Timošenko kao "neopravdane", dajući… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 07.05.12. 16:16

Nisam vjernik, ali imaš moj blagoslov !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika