Objavljeno u Nacionalu br. 832, 2011-10-25

Autor: Marko Biočina

Linić sam na svijetu

Može li SDP kontrolirati njegove izjave?

Zoran Milanović i Slavko LinićZoran Milanović i Slavko LinićSlavko Linić ustrajan je u namjeri da trajno zauzme ulogu glavnog SDP-ova ekscentrika. Nakon što je prije nekoliko mjeseci izazvao bijes svojih stranačkih kolega izjavom da bi "Milanović, ako postane premijer, trebao istupiti is stranke", Linić je sad javnosti priopćio da će njegova stranka, u slučaju da dođe na vlast, zvati u pomoć Međunarodni monetarni fond. Iako se takva mjera nigdje ne spominje u SDP-ovu programu, Linićeva izjava otvorila je mogućnost HDZ-u da pokrene novu lavinu kritika na račun oporbe, tvrdeći kako će, ako dođu na vlast, pod utjecajem MMF-a smanjivati plaće, mirovine i socijalna prava.

Takvim izjavama ne dobivaju se izbori, a posebno svjestan toga je Milanović koji je već jedne izgubio na sličan način. Tada su pojedini članovi SDP-a bez ikakvih konzultacija s vrhom stranke u javnosti najavljivali mjere poput ukidanja vjeronauka u školama, što je na kraju znatno koštalo poraza. Ako želi izbjeći taj scenarij Milanović mora staviti Linića pod kontrolu.

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika