Objavljeno u Nacionalu br. 832, 2011-10-25

Autor: Ivan Starčević

Vijenci i kaktusi

Dekan Boras tuče našu djecu

To da on tuče našu djecu najkraći je opis onoga što je ovaj besmrtni pedagog, veliki humanist i još veći tenisač učinio: oteo je fotoaparat studentici i ozlijedio je

Ivan StarčevićIvan StarčevićOTVORENO

Srijeda, HRT 1, 22.31

Hoće li se suditi HDZ-u (na sudu)? Sveopći odgovor je da bar, pa je emisija prošla u trenu, jer publiku je tjerao apetit da sudi bilo kojoj stranci bilo gdje, ali nitko od pozvanih nije joj ispunio želju i smjesta javno postao anarhist. Odvjetnik Čedo Prodanović nije trebao biti pozvan, jer otkako zabadava brani g. Ivu Sanadera on je svaki dan besplatno na TV-u od jutra do mraka, što je izvrsna stvar za gubljenje ugleda. Zadnje ostatke izgubio je večeras kad je na krajnje degutantan i šupalj način pokušavao braniti svojeg klijenta čiju golemu i naglo stečenu imovinu ne može objasniti nitko na ovome svijetu. Gordan Malić, novinar Jutarnjeg lista, postao je zvijezda večeri jer je osovinu Bebić–Sanader proglasio zločinačkom, a nije mu bila loša ni autobiografska crtica o cenzuri u Sanaderovo vrijeme kad se nisu smjela objaviti ni dva retka protiv (a slično je i danas, jer je novinarki J. Lovrić gđa Kosor, uplivom na g. N. Pavića, zabranila pisati).


PETI DAN

Petak, HRT 1, 23.40

Razgovaralo se o direktnoj demokraciji, feminizmu i časopisu “Praxis”. Složnu diskusiju Srećka Horvata, Nadežde Čačinović i Ognjena Čaldarovića o filozofima oko časopisa i Korčulanske ljetne škole upropastio je divergentni Nino Raspudić. Podsjetio je na uklopljenost filozofa u političke prilike, na nevelik ugled “Praksisa” u svijetu, na prilike u našim školama u kojima su nastavnici sve predmete trebali predavati djeci “u duhu marksizma”. Voditeljica je zavapila: "Srećko, Nadežda, Ognjene recite vi nešto". Kad smo očekivali riječ ovih pravednika, dočekali smo samo opću graju koju je totalno izgubljena voditeljica, stomatologinja Čakardić, presjekla primjedbom: nemamo više vremena, moramo razgovarati o zubu Johna Lennona na aukciji. Ponašanje voditeljice doc. dr. sc. Ankice (koja misli da “začudno” znači: za divno čudo) doživjelo je neočekivanu i gledateljima nimalo ugodnu preobrazbu, od smirenih reakcija intelektualke na kakvu smo navikli u uzrujanu pernatu životinju zakržljalih krila (kokoš).

RTL DANAS

Petak, RTL TV, 18.30

Na televiziji se ne smije prikazivati ubojstvo, ali za RTL TV to ne vrijedi, ta krasna televizija usred bijelog dana donosi dokumentarnu snimku ljudskog čopora koji ubija svog donedavnog predvodnika. Rulja se iživljava na bespomoćnom čovjeku, lice mu je potpuno obliveno krvlju, jedva uspijeva nešto reći dok rukom pokušava obrisati krv s očiju i obraza. Prizor je strašan i nitko od hrvatskih gledatelja ne će ga nikad zaboraviti. Divna televizija. Gospoda iz RTL TV-a trebala bi odgovarati za ovu svinjariju, za emitiranje slike okrvavljenog Gadafija, jer čak i u Hrvatskoj, zemlji koju naši dragi austrijski i njemački poslodavci smatraju staništem niže rase, postoje zakoni koji uređuju objavljivanje takvih stvari.

VIJESTI

Subota, HRT 1, 21.55

Konačno se netko od rvackih oporbenih političara ne boji HDZ-a. To je Dražen Budiša. Lički opunomoćenik Darko Milinović izvalio je da Budiši nije mjesto u Lici, jer ga Ličani pamte samo kao partnera SDP-u. Budišin predsjednik Darinko Kosor odmah je pušten da u istoj emisiji vijesti kaže da se takvo što ne može pričati o Budiši koji je za Hrvatsku četiri godine robijao dok je drug Dado Milinović pisao pisma drugu Titu. Takav čovjek trebao bi otići iz Like. Umjesto da se od gadarija brani kao svi naši milanovići i jovanovići, Dražen Budiša je na Darka Milinovića ironično pogleducnuo. Neka Milinović samo tako nastavi, pa će broj naših glasača u Lici stalno rasti, što je više ovakvih poteza, bit će veći uspjeh naše politike. Oporbeni političari u sličnim prilikama najozbiljnije se brane i štošta obrazlažu, govore da će poslije izbora učiniti ovo ili ono – ukratko: ponašaju se kao krotki građani dok im razbojnici prijete novim građanskim ratom.

DNEVNIK

Ponedjeljak, HRT 1, 12.00

Voditelj i urednik Goran Brozović, i njegova HTV, jedini objavljuju i to da je dekan Damir Boras prevario studente druge i treće godine Filozofskog fakulteta u Zagrebu kad im je obećao besplatan upis. RTL TV i Nova TV objavile su samo to da dekan Boras tuče našu djecu, tj. svele su cijelu stvar na nekakav sukob. To da on tuče našu djecu najkraći je opis onoga što je ovaj besmrtni pedagog, veliki humanist i još veći tenisač učinio: oteo je fotoaparat studentici i ozlijedio je. Još živi legenda o predavanjima prof. Borasa. Volio se studentima hvaliti da je igrao tenis s Ivicom Račanom, pa bi mu ovaj rekao: "Damire, Damire, pa ja tebe uopće ne mogu pobijediti". I sad takav tip zabranjuje novinarima ulaz na fakultet i tuče svoje studentice. One i studenti blokirali su studentsku službu, upravu, dekanat i veliku dvoranu (D7), do odluke o blokadi došlo je jučer, u nedjelju, na plenumu studenata. Sutra možda RTL i Nova objave štogod suvislo.

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika