17.11.2011. / 15:00

Autor: Nacional.hr

Peta izborna jedinica prekrižena

Don Ivan Grubišić povukao listu

"Don Ivan podsjeća da su svi kandidati bili izjavili da prihvaćaju bilo koje mjesto u izbornim listama. Odustajanje nakon što nisu dobili željenu poziciju nije kolegijalno niti odašilje dobru poruku", izjavio je direktor kampanje

Don Ivan Grubišić Don Ivan Grubišić Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske obavijestilo je kako su povučena dva prijedloga liste kandidata, među kojime je neovisna lista nositelja dr. sc. Ivana Grubišića za petu izbornu jedinicu, izvještava tportal.

Don Ivan Grubišić odgovorio je na novinarsko pitanje kako ne namjerava odustati od kandidature. "Nisam odustao od izbora, riječ je o povlačenju liste u samo jednoj jedinici", rekao je don Grubišić.

Potez je dodatno pojasnio njegov direktor kampanje Drago Pilsel. "Don Ivan zahvaljuje svim građankama i građanima koji su dali podršku u petoj izbornoj jedinici, ali neće se prihvaćati neposluh i nijekanje odluka Nacionalnog vijeća koji je jedini mjerodavan za donošenje liste kandidata. Don Ivan podsjeća da su svi kandidati bili izjavili da prihvaćaju bilo koje mjesto u izbornim listama. Odustajanje nakon što nisu dobili željenu poziciju nije kolegijalno niti odašilje dobru poruku", izjavio je direktor kampanje.

DIP je izvijestio kako je povučen i prijedlog liste Nova Hrvatska, nositelja liste Nevena Botice u sedmoj izbornoj jedinici. Prijedlog Udruge romskog prijateljstva Luna odbačen je kao nepotpun.

Vezane vijesti

'Narod će puknuti, a to neće biti dobro'

'Narod će puknuti, a to neće biti dobro'

Nezavisni zastupnik don Ivan Grubišić u novom broju Nacionala progovara o svom iskustvu u Saboru, ali i objašnjava zašto inzistira na ukidanju… Više

Komentari

registracija
19/11/10

CROSTOJKOVIC, 22.12.11. 01:07

U emisiji TV-Bujica don Ivan Grubišić govori o moralu? A zalaže se za istospolne brakove !?

Stoga smatram da je glavni zadatak ove rasprave, tj. razgovora između voditelja Velimira Bujaneca i njegovog gosta dona Ivana Grubišića, skrivanje pravih karakternih činjenica i stanja. To je dokaz da psihički razvoj čovjeka ide u krivom smjeru. Takvo masovno stanje nije samo u Hrvatskoj, nego i u cijelom svijetu. Pitam se – što imamo gledati na takvim televizijama? Ima li taj „lažni“ svećenik obitelj; ženu i djecu? On će nas poučavati i biti nam primjer kako da živimo? A sam nije dorastao „čistom životu“ da časno i dostojanstveno živi. I na izborima slični njemu glasaju za takvu osobu. Sve one brakove koje je on crkveno zaključio, odnosno posredovao - ti brakovi ne mogu imati značenje, jer dotični don Grubišić na izborima za Sabor zalagao se je za istospolne zajednice. Moglo bi se lakše reći za brakove između muškarca i muškarca. Isto tako i istospolne brakove između žene i žene.

Muškarac mora biti pravi muškarac i simbol čovjeka. On mora biti odgovoran otac i roditelj. Voditelj TV-e emisije Bujanec me je vrlo negativno iznenadio - zato što se je postavio kao prava ulizica – a ne onaj koji realno sudjeluje u debati. Zato bi poručio Velimiru Bujanecu – što se sramiš reći da si homoseksualac? Ako želimo biti normalni ljudi onda tako trebamo i razgovarati. Razgovor koji sam u TV-e „Jabuci“ slušao – nije odgovor težnji ljudskog razuma. Niti je priprema za buduću ulogu u životu. Bujanecu možeš se sramiti što u naše domove želiš progurati „kukavičja jaja“, a ne nešto što priliči principu čovjeka. No, „Sodoma i Gomora“ ide prema svom cilju – taj cilj nije velik i jak, nego put uništenja i kraj. Posmatrajući (ne)ljudski razum – velim vam spašavajte se tko može.

Smiješno je kad don Grubišić ističe da ne razgovara sa sugovornicima koji nisu na njegovoj razini. To je mislio na splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Umirovljeni svećenik don Ivan Grubišić se je pozvao i na splitski Kaptol. Njihova namjera je jasna, da don Grubišić u svojim planovima nije sam. Kraj dosad nemoralnog i korumpiranog Sabora RH, sad imamo još sto puta gori Sabor. Jer saborske rupe su popunile „moralne nakaze“ iz crkvenih redova. Izbori nam nisu donijeli ništa dobro. Smjene u Saboru nisu se dogodile. Isti i još gori Sabor je opstao kao leglo zla. Umjesto da nam parlament bude primjer, on nam je demonski ne primjer, itd. Da li smo se u Domovinskom ratu borili da u Sabor RH, uđu Gay zajednice? Lopovi, nitkovi i krivokletnici. To ste Vi izabrali!

Kukuriku vlada uvodi nove poreze, a PDV (će) rasti do 25 posto. Hrvatska se je odrekla svega, čega još da se odreknemo? Anketno pitanje u TV-e emisiji „Bujica“: „Tko će bolje zastupati Split u Saboru? Kerum ili don Grubišić? Je samo farsa* da se iovako gladan, nezaposlen i bijedan narod nečime može baviti… Kada don Ivan Grubišić sam za sebe tvrdi, da ga je narod valjda prepoznao „kao svjetlo“ i moralnu vertikalu, jer na izborima je dobio 66.000 glasova. Te, da je pokrenuo projekt: „Savez za etničku Hrvatsku“ s kojim izlazi uskoro i na lokalne izbore. Don Ivan Grubišić je „lažnjak“ i preobučeni sotonski apostol.
I na kraju pitam se; Hrvatski narod – što je to?

U Bjelovaru, 21.12.2011.

Vođa pokreta Štit
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
095/814-82-90
brankostojkovic152@yahoo.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika