21.11.2011. / 17:23

Autor: Hina , Nacional.hr

Kosor na skupu

Autonomno uređivanje domovinskog interijera

Za razliku od Kukuriku koalicije naš program je javan, stvaran i mi javno govorimo što ćemo raditi u iduće četiri godine, a što nećemo, rekla je Jadranka Kosor

Photo: Ivica Galović/PIXSELLPhoto: Ivica Galović/PIXSELLPredsjednica HDZ-a i prva na listi za V. izbornu jedinicu Jadranka Kosor danas je u Požegi na predizbornom skupu stranke za tu jedinicu kazala kako je HDZ-ov program upravo ono zbog čega bi birači ponovno trebali dati povjerenje toj stranci.

Za razliku od Kukuriku koalicije naš program je javan, stvaran i mi javno govorimo što ćemo raditi u iduće četiri godine, a što nećemo. Oni jedno govore, drugo misle, a treće rade, kazala je, ustvrdivši kako o tome govore i suprotstavljene izjave čelnika koalicije o stvarima bitnima za Hrvatsku.

"Mi nećemo nove poreze, nećemo smanjenje prava branitelja i obitelji. Branitelji su uz dr. Franju Tuđmana najzaslužniji za stvaranje Hrvatske i treba im čuvati dignitet", istaknula je, dodavši kako "oni o braniteljima kažu da će razmatrati što braniteljima treba i da će nakon toga odlučiti što hoće".

Među njima jedni kažu da MMF-u, drugi kažu ne MMF, a mi jasno kažemo ne MMF-u jer mi sami znamo urediti svoju kuću, poručila je Kosor.

Dodala je kako je i proračun za ovu godinu smanjen na račun rashoda. "Imali smo za to hrabrosti i u startu smo ga smanjili za 20 posto na temelju racionalizacija koje smo u protekle dvije godine proveli. To je moguće jer smo se za sve to vrijeme i vrlo otvoreno i vrlo snažno borili protiv korupcije te uredili javna poduzeća te, primjerice, HEP danas ne duguje ništa, a 2009. dugovao je milijardu i 800 milijuna kuna.

"Mi smo donijeli zakon kojim zabranjujemo prodaju HEP-a jer mislimo da je to strateški važno za ovu državu. No oni, po najavama Slavka Linića, to će učiniti ako pobijede, a to će poskupjeti struju", rekla je Kosor, dodavši kako je ovo trenutak kad se svi moraju prisjetiti što je radio HDZ, ali i oni drugi.

Primjerice, dok je SDP bio na vlasti i kad je vodio državu, otpustio je u jednom trenutku 3500 policajaca od kojih su većina bili hrvatski branitelji, a mi to nećemo, kazala je, navevši da su to učinili i u diplomaciji pa je u jednom danu bilo maknuto 35 veleposlanika.

Na predizbornom su skupu govorili i ministar poljoprivrede Petar Čobanković i Franjo Lucić, predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a.

Prije Požege predsjednica HDZ-a bila je na predizbornom skupu u Lipiku, a poslije u Pleternici i Novoj Gradiški.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 21.11.11. 18:38

....mi sami znamo urediti svoju kuću, poručila je Kosor....


još se sjećam harača. Kad usfali novaca, onda u tuđi džep. Da ne govorimo o mirovinama. Dvije godine niti malo gore , niti promil.


registracija
2/4/10

Njofra, 21.11.11. 20:29

Zaista, ponekad se čuju različiti stavovi i mišljenja od raznih ljudi iz koalicije. Očigledno nisu dosegli takvu visoku razinu jednoumnosti kao HDZ-ovci, nisu lobotomirani, smiju misliti svojom glavom i ne moraju se posipati pepelom kao HDZ-ovci ako kažu nešto što nije odobrila Velika Šefica.
A kako HDZ zna urediti svoju kuću, to iz dana u dan sve više izlazi na vidjelo. Ma da su samo svoju kuću još bi bilo i podnošljivo, ali u(ne)redili su NAŠU kuću!


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 21.11.11. 20:35

Branitelji ( vecinom oni lazni ),Erceg-Bosna,Mrtvi, Priviligirani,Ludi,Nekarakterni, isto vas je premalo.Ovaj put idete u smece,na celu sa bjeloglavom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika