23.11.2011. / 18:43

Autor: Hina

'Izbori bi zbog nesređenih popisa mogli biti neregularni'

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić upozorio je kako bi zbog nesređenih biračkih popisa parlamentarni izbori u Hrvatskoj mogli biti neregularni.

Vilim RibićVilim RibićPredsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić upozorio je kako bi zbog nesređenih biračkih popisa parlamentarni izbori u Hrvatskoj mogli biti neregularni.

„Skandalozno je da zahvaljujući dvjema strankama na vlasti, birački popisi ni dan danas nisu sređeni, što dovodi u pitanje regularnost izbora i ne samo to nego i legitimnost buduće vlasti“, izjavio je Ribić na današnjoj konferenciji za novinare.

Govoreći o poziciji Matice na izborima, Ribić i potpredsjednik tog sindikata Branimir Mihalinec kazali su da svojim letcima na internetskim stranicama i newsletterima analitički izvješćuju članstvo o stranačkim aktivnostima kako bi svojem sindikalnom članstvu pomogli u odluci za koga će glasovati.

Rekli su da prate predizborne aktivnosti stranaka koje bi, po njihovoj procjeni, mogle ući u vlast: HDZ, Kukuriku koaliciju, HSLS, Hrvatsku ekonomsku inicijativu Ljube Jurčića i Hrvatske laburiste - Stranku rada, ali ne i one stranke koje se protive ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Na upit zašto ne prate stranke koje su protiv ulaska Hrvatske u EU, rekli su da su te stranke protivne interesu Matice hrvatskih sindikata koja želi Hrvatsku bez granica i članicu Europske unije.

Također je rekao kako Matica ne prati ni predizborne aktivnosti HSS-a jer je to, kako se izrazio, "više seljački sindikat koji nije ništa učinio da bi unaprijedio obrazovni sustav iako o tome govori".

Ribić je kazao kako su se u dosadašnjim letcima, koje su odaslali svojem članstvu, bavili ulogom novca u predizbornoj kampanji te upozorili da su stranke koje imaju „previše novca“ novac dobile od nekoga tko „želi utjecati na politiku“ te da su se bavili odnosom stranaka prema teškoćama u zdravstvu i školstvu.

„Mi smo neutralni sve dok netko ne dira naše interese. No kad netko kaže da će samo nama smanjiti plaće 30 posto, onda mi ne možemo biti sasvim neutralni“, kazao je Ribić.

Također je rekao kako Matica hrvatskih sindikata nije protiv racionalizacije javnog sektora, ali on nije tako glomazan da bi se trebalo otpustiti 70.000 ljudi, kao što, dodao je, govore neki političari u predizbornoj kampanji.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika