26.11.2011. / 11:04

Autor: Hina , Nacional.hr

Predizborna trućanja

Srb & Velika Srbija

Unatoč evidentno radikalnim stavovima, Srb veli da HSP nije radikalna stranka, ističući da ih se tako tretira zbog domoljublja i želje za zaštitom od velikosrpskog projekta

Danijel SrbDanijel SrbPredsjednik HSP-a Daniel Srb ocijenio je u petak navečer u Sarajevu na javnoj tribini održanoj u povodu predstojećih izbora za Hrvatski sabor da je opstanak Hrvata u središnjoj Bosni i Sarajevu od strateškog značenja za Republiku Hrvatsku kako bi se spriječila realizacija projekta velike Srbije, izvijestili su mediji u BiH.

"Ne bude li Hrvata tu i svedu li se samo na prostor Hercegovine i Posavine, ostaje otvorena izravna veza Beograda s Petrinjom, te zagrebačkim i zadarskim zaleđem. Nažalost, ostale stranke ne prepoznaju opasnosti od velikosrpske ideje koja još živi“, rekao je Srb u Međunarodnom franjevačkom centru u Sarajevu, dodavši kako je Memorandum "Srpske akademije nauka i umetnosti" (SANU) još uvijek aktualan u pogledu ostvarenja velikosrpske politike.

Odbacio je prigovore da je HSP radikalna stranka, ističući da ih se tako tretira zbog domoljublja i želje za zaštitom od velikosrpskog projekta.

Najavio je da će se HSP zalagati da BiH i dijaspora imaju osam zastupnika u Saboru, koliko imaju i nacionalne manjine, umjesto sadašnja tri.

Nositelj liste HSP-a u XI. izbornoj jedinici Vinko Jakić usprotivio se ideji uspostave hrvatskog entiteta u BiH, a predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić rekao je kako HDZ BiH isticanjem takvih ideja pogoduje srpskoj strani u BiH.

Pritom se založio za preustroj Federacije BiH i spajanje određenih županija, što bi smanjilo troškove u tom entitetu, a Hrvati bi zaštitili svoja prava.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 26.11.11. 12:10

Bez riječi Srb(in), HSP ne bi imao nikakav program.
A ni predsjednika stranke;)


registracija
5/10/11

Dragi, 26.11.11. 13:32

Ja da sam veliki Hrvat, kao G-din Daniel, a da se prezivam Srb, odmah bih se ubio ili barem promenio prezime!


registracija
8/7/09

bankar, 26.11.11. 17:33

ta opčinjenost i zaluđenost prema srbima, puna su im usta srba, definitivno možemo zaključiti da hsp ne samo da nebi niti postojao da nije srba već su im srbi sve u životu toliko su im bitni da im se čak predsjednik stranke preziva srb!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika