29.11.2011. / 09:40

Autor: Hina , Nacional.hr

Kajin:

Slijedi osam godina borbe za preživljavanje

Kajin je rekao da je Hrvatska s HDZ-om izgubila najmanje 15 godina te kako sada, kako je rekao, slijedi "osam godina borbe za preživljavanje kako bi Hrvatska postala jedna perspektivna i uređena država"

Photo: Patrik Maček/PIXSELLPhoto: Patrik Maček/PIXSELLNa predizbornom skupu Kukuriku koalicije večeras u Rovinju u Kazalištu "Antonio Gandusio" predstavljeni su kandidati s liste u VIII. izbornoj jedinici, a nositelj liste i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina istaknuo je kako će u nedjelju na djelu biti "plebiscit građana Hrvatske, odnosno referendum za bolju Hrvatsku".

"Ova je zemlja danas devastirana u svakom pogledu, socijalnom i gospodarskom. Žalosno je da se nakon 20 godina građani moraju ponovno boriti za svoju domovinu u kojoj vrijede načela slobodne Europe", poručio je Komadina na skupu na kojem su govorili i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić te potpredsjednik IDS-a Damir Kajin i rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza.

Komadina je rekao kako duh koji vlada u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji mora zahvatiti cijelu Hrvatsku. Poručio je građanima kako ne smiju dopustiti rasipanje glasova te ih je pozvao da glasuju za promjene i za Plan 21, koji, kako je rekao, "nudi konkretne mjere za rješenje ključnih izazova".

Govoreći nazočnima, predsjednik SDP-a Zoran Milanović ocijenio je kako se stranke na izborima bore za ljudsko povjerenje, a ono što događa u mnogim europskim zemljama upravo je "raspad sustava povjerenja".

"Ljudi su nažalost izgubili povjerenje u institucije. Čeka nas fiskalna konsolidacija, svjesni smo da ulazimo u EU i upravo je zato sada prijelomni trenutak za nas", rekao je Milanović i istaknuo da se Hrvatska ponajviše mora osloniti na vlastite snage.

Poručio kako će Hrvatska ići za tim da lokalna samouprava i županije raspolažu većim postotkom javnog novca te kako je "cilj buduće vlade povećati ovlasti jedinica lokalne i regionalne samouprave i njihove prihode".

"Naš uspjeh ovisi o nama. Dosta je s politikom frustracija. Mi za uspjehe odgovaramo sami kao, uostalom, i za neuspjehe", istaknuo je Zoran Milanović i dodao da će o ključnim pitanjima u Hrvatskoj odlučivati građani.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić rekao je kako je ostalo još šest dana do pobjede Kukuriku koalicije i prijelaza HDZ-a u oporbu.

"Novom premijeru neće biti lako. Istra će biti solidarna i spremna pomoći. Trebamo vladu koja će imati senzibilitet za sve istarske teme i projekte, što smo, uostalom, i zaslužili. Želimo pomoći vladi, ali imamo pravo na svoje", rekao je Jakovčić.

Po njegovim riječima, vlada je svjesna svojeg odlaska, a građani u Kukuriku koaliciji s pravom vide spas za zemlju jer "više ne žele nikakve avanture". IDS-ov odlazak na izbore u koaliciji jest poruka onima koji ne razumiju što je politika, istaknuo je Jakovčić.

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin rekao je kako vjeruje da će Hrvatska odmah nakon izbora postati drukčija zemlja - bolja, poštenija i pravednija.

"Idući izbori u pravom smislu riječi predstavljaju referendum za jednu novu Hrvatsku. Neće biti lako jer ćemo naslijediti jednu prezaduženu državu, zemlju bez izvoza i industrije", ocijenio je Kajin.

Po njemu, Jadranka Kosor ne mora biti ljubomorna na ljude koji će preuzeti vođenje države jer, kako je rekao, "zna šta ostavlja iza sebe - jednu jadnu i pokradenu državu s razorenom ekonomijom".

"Neovisno o tome što se Kosor hvali da je ona pokrenula borbu protiv korupcije, smatram da je ta borba počela kad je Ivo Josipović došao na Pantovčak", poručio je Kajin i dodao da je Hrvatska s HDZ-om izgubila najmanje 15 godina te kako sada, kako je rekao, slijedi "osam godina borbe za preživljavanje kako bi Hrvatska postala jedna perspektivna i uređena država".

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
28/11/11

KOCA1111, 30.11.11. 09:14

Da li smo sposobni u još suverenoj, slobodnoj i nezavisnoj hrvatskoj državi proglasiti isključivo gospodarski pojas na moru, kopnu i u zraku i u to ime godišnje dobiti 23 milijarde eura zbog geostrateškog položaja Hrvatske? Za ostali dio posla ne brinite, zaposlit ćemo 300 000 Hrvata i Hrvatica, dignuti plaće i mirovine 30% BDP dignuti za 7%...i sve to u roku od šest mjeseci!
Gospodarski program STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA o izlazu RH iz moralne i gospodarske krize je izišao na svjetlo dana. Rezultati 15 godina rada nezavisnih hrvatskih intelektualaca iz Hrvatske i svijeta darovani su Hrvatskom Narodu. Ovim programom osigurava se sretna budućnost Hrvatskom Narodu i Državi Hrvatskoj. Ovi programi se ne mogu realizirati bez Vlade, pa je nužno da u tu Vladu uđe STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA, u protivnom Hrvatska tone u provaliju bez dna.
Intervju dr. sc. Ivana Miloša „Glasu koncila“ od 27.studenog 2011.
Projekti za izlaz iz gospodarske i političke krize „Glas koncila“ br.8, od 21.veljače 2010.
http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_php&Itemid=41&news_ID=19508
Sa štovanjem Predsjednik SHZ Željko Vinski


registracija
19/2/08

bf35, 03.12.11. 23:06

Jel taj Vinski na vinu ili čemu jačem?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika