30.11.2011. / 19:45

Autor: Hina

'Ovi su izbori povijesni za Hrvatsku i Hrvate'

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je u srijedu u Mostaru Hrvate u Bosni i Hercegovini da glasuju za tu stranku na predstojećim izborima za Hrvatski sabor u XI. izbornoj jedinici, ističući da će Hrvatska kada postane članica Europske unije biti u mogućnosti snažnije poduprijeti nastojanja Hrvata u BiH kako se ne bi odnosilo prema njima kao manjini.

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je u srijedu u Mostaru Hrvate u Bosni i Hercegovini da glasuju za tu stranku na predstojećim izborima za Hrvatski sabor u XI. izbornoj jedinici, ističući da će Hrvatska kada postane članica Europske unije biti u mogućnosti snažnije poduprijeti nastojanja Hrvata u BiH kako se ne bi odnosilo prema njima kao manjini.

"Mi kao 28. članica EU-a s našim ćemo prijateljima za europskim stolom dodatno snažno poticati rješavanje problema u BiH, kako bi Hrvati zaista bili osnaženi i kako se ne bi tretirali kao manjina", rekla je Kosor nakon susreta s predsjednicima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i Božom Ljubićem u Mostaru gdje je tijekom dana održala i predizborni skup.

Kosor je posjetila i svetište u Međugorju te položila vijenac i zapalila svijeće ispred središnjeg spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Mostaru.

Na predizbornome skupu poručila je da su ovi izbori povijesni za Hrvatsku i Hrvate, zbog čega je HDZ nastojao oko sebe okupiti sve one koji po njezinu mišljenju "misle hrvatski".

Upozorila je hrvatske birače u BiH da je predsjednik SDP-a Milanović "prije posljednjih izbora u BiH jasno podržao Lagumdžiju", što je, kako je rekla, "poruka svima vama".

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pozvao je građane BiH, koji imaju pravo glasa na hrvatskim parlamentarnim izborima, da daju potporu listi HDZ-a u XI. izbornoj jedinici jer, kako je rekao, HDZ može osigurati jednakopravan status hrvatskog naroda u BiH.

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić izrazio je uvjerenost da će tri mandata iz XI. izborne jedinice pripasti kandidatima s HDZ-ove liste. Pri tome ih je pozvao da "Herceg-Bosnu vole i zastupaju".

Ljubić je ocijenio posve legitimnim da Hrvati traže svoju federalnu jedinicu u BiH kad Bošnjaci i Srbi imaju svoju.

Izbori za Hrvatski sabor u BiH i dijaspori odvijat će se dva dana, u subotu 3. i nedjelju 4. prosinca, na četiri lokacije na kojima će biti 30-ak izbornih mjesta. Uz HDZ, liste u dijaspori, gdje se biraju tri zastupnika u Hrvatski sabor, ima još četrnaest političkih stranaka.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 30.11.11. 20:57

Ode zmija u "zmijsko gnjezdo.


registracija
24/3/10

bagsy, 30.11.11. 21:25

Nigel Farage: EU bribing independent Croatia to rejoin a 'new Yugoslavia'
http://www.youtube.com/watch?v=UGA5SsrfJkE


registracija
16/2/11

pro, 30.11.11. 21:44

ode u Bučje kod Pakraca


registracija
5/3/10

starimudrac, 30.11.11. 22:27

bagsy, nigel farage sere kvake. ulaskom u EU hrvatska će izgubit samostalnost jednako kao i engleska, portugal, grčka, švedska itd, itd...nešto moraš dati, da bi dobio.


registracija
21/2/11

skyway, 30.11.11. 22:47

Jaca prodaje zrake, a valjda Hercegovci ne nasjedaju na njezine budalastine.


registracija
2/6/11

stereo, 01.12.11. 07:25

5. prosinca upalimo svi svijeće u prozorima za pokojnim HDZ-om.


registracija
5/3/10

starimudrac, 01.12.11. 07:36

stereo, svijeće se pale kad za nekim žališ, a ovo bu fešta do zore!


registracija
26/11/09

CH2710, 01.12.11. 10:31

'Ovi su izbori povijesni za Hrvatsku i Hrvate'

---------------

Naravno da su povjesni... jer se još nije desilo da jedna kompletna stranka zavrži iza rešetaka.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika