Objavljeno u Nacionalu br. 838, 2011-12-05

Autor: Ivan Starčević

U novoj godini srljamo u propast

Bruno Kovačević vodit će HTV, a Čačić, Milanović i ekipica državu

8. KAT
Četvrtak, HRT 1, 17.20

Previše gostiju u premalo vremena, odatle i besciljno brbljanje - sve to upropaštava ovu nekad gledanu emisiju, smišljenu i proizvedenu na HRT-u. Njeni tvorci, ako sebi i publici žele dobro, hitno bi svoj "8.kat" trebali emitirati samo jednom tjedno i u udarnom terminu, ali tko smo mi da o tome pričamo. Kad netko na HRT-u odluči uništiti nešto što je dobro, on zna kako se to radi. Danas je o ženskim prijateljstvima s gospođom Danijelom Trbović govorilo deset žena raspoređenih u pet parova. Da svaka govori brzo kao onaj glas iz reklame što nas šalje liječniku ili ljekarniku, ne bi bilo dovoljno. Gospođi Danijeli Trbović govorile su Nataša Dorčić i Suzana Nikolić, djevojčice Saida Osmanović i Milica Đokanović, Marina Andree Škop i Darija Kulenović, Ana Jelušić i Ines Kalajžić i Ksenija Jukčić i Biserka Ivelić. Taman bi se gospođe raspričale ni o čemu, a već bi ih voditeljica otpravljala, da na njihovo mjesto sjednu druge dvije gostujuće osobe i pričaju istu priču.


PETI DAN
Petak, HRT 1, 00.34

Prvo što smo vidjeli bila je neurotična voditeljica Ankica Čakardić koja se opet dala unakaziti nekom samo njoj dragom frizurom i garderobom. Zadnje što smo čuli je njena tradicionalna odjava emisije: ugodna večer i lijepo spavajte. Kakva vražja večer kad je pola dva u noći. I kakvo vražje lijepo spavanje kad svi u Hrvatskoj pozaspu puno prije svršetka "Petog dana". Voditeljica je svoj intimistički glup naputak da lijepo spavamo, u čijoj originalnosti ona uživa kao dragi Bog u sedmom danu, trebala izgovoriti na samom početku, kad je počelo štrebersko prenemaganje na temu što je to javni intelektualac. Padali su citati i definicije o nezavisnosti i zabrinutosti za opće dobro, ali nikome od uvaženih nije palo na pamet da problematizira svoju ulogu u emisiji, na HRT-u, u državi, rijeci, selu i gradu. Očito je da su se dame i gospoda štreberi dali korumpirati. Predlažem im radikalnu izjavu: Ispali smo budale na glupoj TV - i vrijeme je da odemo, na radost svih petero gledatelja naše emisije; u potpisu: Ankica Čakardić, Nadežda Čačinović, Ognjen Čaldarović, Nino Raspudić i Srećko Horvat.

KOD ANE
Petak, HRT 1, 10.58

Nismo ostali pošteđeni ni ovaj put, kad su se od lješnjaka, rastopljene čokolade, špinanog (karameliziranog) šećera pravile neke nove odvratnosti, nešto što se na kraju nenamjerno spljošti, raspadne i vrlo rafinirano uvalja u kakao prah, da bi dobilo neku neugodno smeđu boju. Pravila je nekakve plosnate smeđe krumpire koje je nazvala talijanskom riječju bači (poljupci?). Kad su bili gotovi, gospođa je halapljivo proždrla jedan, onako u komadu, iako je sve nagomilano na tanjuru svojim čudnim izgledom malo podsjećalo na krajnji ishod probavnog procesa neke životinjice, ne bih znao detalje. Naravno da je kuharica oblizala prst jezivo obložen čokoladom i rekla njam, pokazavši pritom sav užas svojeg šarma. Prethodno nas je uvjeravala da je lješnjake očistila tako da ih je sve zajedno protrljala u čistoj krpi, vjerovatno onoj kojom je prethodno oprala pod.

IZA EKRANA
Petak, HRT 1, 18.14
Novinar Božidar Essert odlučio je sudjelovati u propasti Rvacke TV. On je intervjuirao novog glavnog urednika HTV-a, Brunu Kovačevića, osobu koja se na povijesnoj sjednici Programskog vijeća predstavila kao uboga neznalica, što se od jednog sportskog novinara i očekivalo. Tvrdio je da ljudi gledaju prijenose utakmica, jer ih radi on i kolege. Očito je da u novoj godini srljamo u dvostruku propast, sretna nam bila. Bruno Kovačević vodit će HTV, a Čačić, Milanović i ekipica državu. Pustimo sad političare, naš Bruno ih je prestigao kad je prije desetak dana rekao da će za godinu dana vratiti gledanost. U izjavi svojem novinaru Essertu, g. Kovačević sada kaže da će se to dogoditi za godinu i pol do dvije. Jasno je da se to ne će nikada dogoditi, jer g. glavni urednik ima pred sobom još puno intervjua i zadatak da shvati da bi gledanost sportskih prijenosa bila puno veća da sportski reporteri šute.

PRVA PROCJENA REZULTATA
Nedjelja, Nova TV, 19.15
Nova TV još je jednom potukla staru bijednicu. Čekalo se da bude točno 19 sati i da se smiju objaviti rezultati izlaznih anketa. Na ekranu Nove TV bio je ogromni digitalni sat na kojem su divljale posljednje sekunde, a na HRT-u stari sat na još starijem tornju crkve Sv. Marka, kao da smo u prošlom stoljeću i čekamo Novu godinu - i sve je bilo jasno. Dok su voditelji HRT-a u novogodišnjem raspoloženju počeli sporo i gromko brojiti od četiri prema jedan, već je na ekranu Nove TV pisalo 19:00:00. U prvoj sekundi novog doba Mislav Bago je ne samo debelo prvi pročitao rezultat: Kukuriku 83 zastupnička mjesta, HDZ 40 mjesta u Saboru, nego su se iza do tada jezivog Bageca pojavile brojke, slova i znaci dviju stranaka, za nas gluhe. Bili smo pošteđeni opširnih HTV-ovih mrtvih nagvaždanja o rezultatima svih mogućih stranaka. Na Novoj TV govorilo se najprije samo o onome što ljude najviše zanima, a to su pobjednik i poraženi.


Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika