06.12.2011. / 11:38

Autor: Hina , Nacional.hr

Vesna Pusić

Bez fige u džepu prema BiH

Ona je istaknula kako je očuvanje stabilnosti BiH interes i Hrvatske i cijele regije

Vesna PusićVesna PusićPotpredsjednica Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić najavila je kako će nova hrvatska vlada biti ozbiljan partner Bosni i Hercegovini te da će prema toj državi nastupati "bez fige u džepu".

"BiH može računati na Hrvatsku kao na jednog ozbiljnog partnera bez fige u džepu", kazala je Pusić u intervjuu kojega je u utorak objavio sarajevski "Dnevni avaz".

Ona je istaknula kako je očuvanje stabilnosti BiH interes i Hrvatske i cijele regije.

"Spremni smo sudjelovati u bilo kojoj vrsti razgovora u kojima će se bez bilo kakvih zadnjih namjera otvoreno razgovarati o najefikasnijem načinu kako BiH na svome putu može napredovati ka Europskoj uniji, a to je i put ka izgradnji same države", izjavila je potpredsjednica HNS-a.

Odgovarajući na pitanje kakav će odnos nova hrvatska vlada imati prema Hrvatima koji žive u BiH, Pusić je kazala kako je važno prihvatiti činjenicu da su oni konstitutivan narod koji u tijelima države BiH treba biti predstavljen na načelu pariteta.

"Jedini pravi način je da se stvore uvjeti u BiH da sva tri naroda žele funkcionirati zajedno. Slažem se da se to ne može riješiti preko noći", ocijenila je Pusić.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
18/6/09

Papar, 06.12.11. 12:18

Korisnik prava na informaciju:
Mislav Šutalo, dipl. inž. elektrotehnike

Tijelo javne vlasti:
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
Dr. sc. Radovan Fuchs
Donje Svetice 38
10000 Zagreb

O ovome
obavijest:
Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić
Gajeva 30a

U Zagrebu, 4. studenoga 2011. godineZAHTJEV RADI OSTVARIVANJA PRAVA NA PRISTUP INFORMACIJAMAZahtjevam od tijela javne vlasti mi dostavi slijedeće informacije:

• Koliko je Republika Hrvatska platila trgovačkom društvu ASCENDANT d.o.o. Ulica Farkaša Vukotinovića 4, 10000 Zagreb, MBS:080474463, za usluge izrade „Studije izvedivosti u biotehničkom sektoru, prosinac 2003.“

• Temeljem koje osnove je došlo do suradnje između tadašnjeg Ministarstva znanosti i tehnologije i trgovačkog društva ASCENDANT d.o.o.

Također zahtjevam da mi se omogući uvid u kompletnu dokumentaciju; koja je prethodila suradnji između tadašnjeg Ministarstva znanosti i tehnologije i trgovačkog društva ASCENDANT d.o.o., realizaciji te suradnje i samoj Studiji kako bih mogao točno specificirati dijelove dokumentacije kojih zahtijevam preslike.

Obrazloženje:

Na službenim internetskim stranicama hrvatske političarke Vesne Pusić istaknuta je njezina imovinska kartica u kojoj navodi da je u 100%-tnom vlasništvu njezinog supruga gospodina Jurgisa V. Oniunasa trgovačko društvo ASCENDANT d.o.o.

Uvidom u internetsku stranicu trgovačkog društva ASCENDANT d.o.o. utvrdio sam da je prvi posao navedenog trgovačkog društva bila izrada navedene Studije izvedivosti za tadašnje Ministarstvo znanosti i tehnologije u prosincu 2003. godine.

Uvidom u registar poslovnih subjekata Hrvatske gospodarske komore razvidno je da je navedno trgovačko društvo registrirano 17. prosinca 2003. godine.

Budući da su neposredno prije toga 23. studenoga 2003. godine održani parlamentarni izbori na kojima je poražena koalicija stranaka kojoj je pripadala i hrvatska političarka Vesna Pusić, te da se registracija navedenog društva i navedena suradnja odvijaju u vremenu od izbora do formiranja nove vlade, otvaraju se brojna pitanja oko svrhe i same legalnosti navedene suradnje te iako po Zakonu nisam dužan obrazložiti razloge pristupu informacijma smatram da je moj zahtijev opravdan.

S poštovanjem,


Mislav Šutalo.

....
....


Objektivno mene zanima drugi posao trgovačkog društva ASCENDANT d.o.o. sklopljen s HT-om, ali idemo redom. Treba biti temeljit, nema uspjeha bez napornog i sistematskog rada.

Inaće Vesna ima vrlo svestranog bračnog druga. Nakon biotehnologije odmah se bacio na pisanje studije izvedivosti kabelske televizije i bežičnih telekomunikacija.

A ja DORH-u prijavio kako su iz HT-a na ime izmišljenih intelektualnih usluga izvukli 417 milijun kuna.....

http://papar.blog.hr/


registracija
26/1/08

Rampa, 06.12.11. 12:24

Da, to se ne može riješiti preko noći, bit će po Pusićki potrebno nekih 326 godina da se to riješi, samo to tad prognane Hrvate iz "rs" više neće interesirati!

Inače, "blago" nama sa ministricom koja je za svoju zemlju u kojoj je ministar izjavila da je bila agresor na BiH!

Glasao sam za SDP koaliciju, ali da sam ikako mogao, Pusićku bih izuzeo iz te koalicije!!


registracija
28/4/10

Zvonko, 06.12.11. 12:33

Radimir Čačić, Vesna Pusić te u zadnje vrijeme Ivan Vrdoljak, potvrđuju da s promjenom vlasti nisu došli pošteni ljudi, barem što se HNS-a tiče.

Kada je riječ o Ivanu Vrdoljaku, kojeg u zadnje vrijeme Čačić pokušava pod obavezno ugurati u neko ministarstvo, potvrđuje se teza da se u sam vrh iste stranke, po defaultu uvijek guraju kriminalci i korumpirani političari. Ali, novinare očito ne zanimaju ovi pojedinci. Oni imaju neke druge interesa od proklamiranih poštenih.


registracija
11/1/10

fluid, 06.12.11. 13:24

Neću ni pokušati braniti prozvane protagoniste Pusićku i Čačića.Neka to sami osporavaju svojim potezima u buduće.Ukoliko loše odrade svoje obaveze prema BiH,to će biti vrlo dobro prepoznato a njih će povijest kazniti nečim što vjerovatno nitko od njih nebi poželio.Ali bih postavio jedno pitanje glede te teme.Šta je to dobro do sada uradio HDZ svojom politikom prema Hrvatima u BiH ?Šta su Hrvati dobili HDZ-ovskom politikom kao zakleti domoljubi koji vode računa o Hrvatima diljem svijeta ?Apsolutno ništa.A ono što su i poduzeli,kriminalnog je okusa.Samo ću spomenuti Srednju Bosnu kao posljedicu djelovanja hercegovačke i HDZ-ovske politike.Mislim da je dovoljno.A grijesi loše politike prema Hrvatima u BiH su daleko veći.Možda i Pusićka ne odradi svoj posao kako treba.Ima šansu pa neka se pokaže kako će to ići.No HDZ je definitivno vodio lošu politiku i tu nema ni pomoći ni opravdanja.Uostalom,imamo toliko naših hrvatskih problema za rješavanje da bez toga riješenja nema ni potrebne snage da bi se pomoglo bilo kojem Hrvatu bilo gdje u svijetu.Kada se Hrvatska ustroji kao sigurna i ekonomski jača država,problemi dijaspore ili Hrvata u BiH bit će daleko lakši za rješavanje.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 06.12.11. 13:32

Vrh ADZe jest slao paravojne foramacije u BiH i na taj način izvršil agresiju.Kao Posavski Hrvat ,a iznade svega pošten čovjek to potvrđujem.Prodali su našu Posavinu.....likvidirali Blaža Kraljevića...oformili 2.zločinačka ADZea ,u kojem su uglavnom ercegovci.O pljačci....izručenju SVIH GENERALA HAGu...kriminalu...korupciji....prostatluku....koketiranju s ustašlukom.....zaduživanju....izmišljenju 300.000 lažnih branitelja...nepotrebnom ratu s Muslimanima.....da i ne govorim.
Čitajte najnoviju knjigu Jerka Zovka....Stipetićeve izjave.....Mesićeve izjave.....i pitajte nas Posavske Hrvate tko je prodao Posavinu,odgovor se zna!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika