01.01.2012. / 11:40

Autor: Hina

Obama potpisao zakon koji uključuje nove sankcije Iranu

Američki predsjednik Barack Obama u subotu je potpisao zakon o financiranju obrane koji uključuje nove sankcije financijskim institucijama koje posluju s Iranskom središnjom bankom, usred sve većih napetosti između Washingtona i Teherana.

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama u subotu je potpisao zakon o financiranju obrane koji uključuje nove sankcije financijskim institucijama koje posluju s Iranskom središnjom bankom, usred sve većih napetosti između Washingtona i Teherana.

"Činjenica da podupirem ovaj zakon u cijelosti ne znači da se slažem sa svim što je u njemu sadržano", stoji u priopćenju. Obama, koji s obitelji boravi na odmoru na Havajima, problematičnim je nazvao ograničenja koja mu nameće Kongres, a postoje kada je riječ o prebacivanju zatvorenika iz američke vojne baze u kubanskom Guantanamu te kada je riječ o zahtjevu da, prije razmjene informacija o sustavu obrane s Rusijom, o tomu obavijesti Kongres.

Svrha zakona, što ga je prošli tjedan odobrio Kongres je smanjiti prihode Teheranu od prodaje nafte.

Vezane vijesti

Nove sankcije Siriji, Homs opet bombardiran

Nove sankcije Siriji, Homs opet bombardiran

Europska unija prihvatila je u ponedjeljak novi paket sankcija Siriji koje se odnose na nove subjekte i proširuju embargo na prodaju oružja toj… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 01.01.12. 12:34

Tako to radi dobitnik Nobelove nagrade.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika