02.01.2012. / 13:36

Autor: Hina

U Kairu nastavljeno suđenje Mubaraku

Bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak, svrgnut s vlasti u veljači, u ponedjeljak je vozilom hitne pomoći dovezen do sudnice u Kairu u kojoj se održava sudski proces protiv njega i njegovih suradnika.

Hosni MubarakHosni MubarakBivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak, svrgnut s vlasti u veljači, u ponedjeljak je vozilom hitne pomoći dovezen do sudnice u Kairu u kojoj se održava sudski proces protiv njega i njegovih suradnika.

Na nosilima je 83-godišnji Mubarak iznesen iz vozila te prebačen u sudnicu, kao i tijekom prethodnih ročišta.

Sudski proces koji se vodi protiv bivšega egipatskog predsjednika, koji je ostavku podnio 11. veljače pod pritiskom narodne pobune, počeo je 3. kolovoza. Zbog srčanih tegoba on je u pritvoru u vojnoj bolnici u predgrađu Kaira.

Sudi mu se jer je navodno umiješan u izdavanje odredbe da se puca na prosvjednike tijekom demonstracija početkom godine, u kojima je, prema službenim podacima, smrtno stradalo 850 ljudi. Bude li proglašen krivim, sud bi mu mogao odrediti smrtnu kaznu.

Bivšemu egipatskom ministru unutarnjih poslova Habibu al-Adliju i šestorici njegovih savjetnika također se sudi, a optužnica ih tereti po istoj točki. Mubaraka optužnica tereti i za korupciju kao i njegove sinove Alaa i Gamala kojima se također sudi.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika