09.01.2012. / 19:44

Autor: Nacional.hr

Novo poskupljenje goriva od ponoći

Naftne kompanije mogu same određivati cijenu goriva, ali ona ne smije biti viša od najviše koju je odredilo Ministarstvo

Cijena goriva ponovno rasteCijena goriva ponovno rasteMinistarstvo gospodarstva objavilo je nove najviše cijene naftnih derivata koje će se početi primjenjivati od ponoći.

Tako će sljedeća dva tjedna eurosuper BS 95 stajati 9,93 kune, a eurosuper BS 98 po 10,23 kune. Eurodizel će se pak prodavati po cijeni od 9,64 kune po litri.

Poskupjeti će i loživo ulje te će se prodavati po cijeni od 7,02 kune, dok će plinsko ulje stajati 6,80 kuna. Plavi dizel od ponoći će stajati 6 kuna.

Naftne kompanije mogu same određivati cijenu goriva, ali ona ne smije biti viša od najviše koju je odredilo Ministarstvo.

Podsjetimo, analitičari su upozorili kako bi cijena goriva zbog napetosti u Hormuškom tjesnacu mogla skočiti i do 15 kuna po litri.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika