12.01.2012. / 13:53

Autor: Nacional.hr

Teška vremena

Bankari će se morati odreći potraživanja

"Država je spremna odreći se dobrog dijela svojih potraživanja kako bi spasila radna mjesta i proizvodnju, a na tome inzistiramo i od najvećih vjerovnik - banaka", rekao je Linić

Slavko LinićSlavko LinićMinistar financija Slavko Linić najavio je nakon sjednice Vlade kako ne samo operatere mobilnih mreža, nego i bankare očekuju teški trenuci.

Naime, Vlada je u Sabor poslala prijedlog Zakona kojim će se ponovno aktivirati namet od 6 posto na promet mobilnih operatera. Upitan, hoće li sličan namet biti uveden i za banke, Linić je odgovorio kako se neće uvoditi viši porezi za banke, ali da će i oni morati podnijeti određeni teret, prenosi tportal.

"Država je spremna odreći se dobrog dijela svojih potraživanja kako bi spasila radna mjesta i proizvodnju, a na tome inzistiramo i od najvećih vjerovnik - banaka", rekao je Linić novinarima i pojasnio kako će njihova potraživanja biti u funkciji granske konsolidacije gospodarstva.

Linić je uvjeren kako će vlada dobro surađivati s bankama jer i jedni i drugi imaju zajednički cilj - zdravo gospodarstvo.

"Ako država uspije smanjiti svoj deficit u ovoj godini, to je bitka koju pokušavamo dobiti, sve ćemo manje biti okrenuti bankarskom sektoru", istaknuo je na kraju Linić.

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 12.01.12. 16:40

Šteta što to uopće neće ništa riješiti. Ljudi i dalje neće moći biti plaćeni za svoj rad. A banke će prestati davati kredite firmama. reforma.forumhr.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika