12.01.2012. / 21:04

Autor: Nacional.hr

Ni MMF nije optimističan

Hrvatska će biti na udaru krize

"Još nismo dobili zahtjev za bilo kakvom pomoći od nove Vlade niti je zakazan bilo kakav sastanak s njima", rekao je Rice

Gerry RiceGerry RiceMeđunarodni monetarni fond na redovnoj bazi održava brifinge s novinarima. Tako je danas pred novinare stao direktor MMF-a za vanjske poslove Gerry Rice koji je odgovarao na njihova pitanja o stanju u pojedinim zemljama.

Na pitanje o izgledima Hrvatske za 2012. godinu, Rice nije bio previše optimističan.

"Što se tiče općenitog stanja Hrvatske, imati ćemo dodatak našem World economic outlooku kojeg redovno izdajemo, koji će se pozabaviti i Hrvatskom, 24. siječnja. Očekujemo snižavanje očekivanog rasta na globalnoj razini, još nemam točne brojke, ali imati ćemo. Očekujemo da će i Hrvatska biti na udaru krize koja je zahvatila Europu te će se morati suočiti sa novim izazovima", rekao je Rice.

Upitan o eventualnom zahtjevu za pomoć iz Hrvatske, Rice je, nakon konzultacije s papirima ipak odgovorio negativno.

"Još nismo dobili zahtjev za bilo kakvom pomoći od nove Vlade niti je zakazan bilo kakav sastanak s njima", rekao je Rice.

Vezane vijesti

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Zvati Međunarodni monetarni fond ili ne, pitanje je koje se opet aktualizira u stručnoj javnosti. Do danas od početka krize svakih nekoliko mjeseci… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 12.01.12. 21:29

I što je svojevremeno Oliver Mlakar u udarnom terminu pred velike dane republike znao reći:

"Biti će dovoljno kruha, brašna, ulja, soli i šećera. Benzin možda bude na par-nepar dok dizel sigurno"!


registracija
9/6/10

pogibija, 12.01.12. 23:59

To su obične špekulacije. Smiješno je da se time vode tzv. analitičari i financijski stručnjaci u RH a novinari se povode. Sve su to samo teze i teorije. Kapital i novac postoje i nikud nije otišao s ovoga svijeta. Nekom je dosta 1000€ mjesečno a nekom nije dosta 1.000.000,00€ pa bi i taj imao pesimističnu tezu koja bi zabrinula onog prvog i pokopala sve one koji imaju ili žive s puno manje novca od 'soma' eura. Tako da MMF s tolikim kapitalom 'kaka'.


registracija
2/1/11

prohujalo, 13.01.12. 05:26

ko umije njemu dvije.....stara uzrecica......i dok Grci godinama koriste svoj geopolozaj.....ko je nama kriv sto mi ne umijemo, neznamo ....ili je i to neznanje nekome od nasih islo i ide na ruku(j.... drzavu i narod bitan je moj racun ui moj osobni dep...?????)


registracija
12/1/11

siziff, 13.01.12. 13:41

........HRVATSKA ČE BITI NA UDARU KRIZE"..........


To ne može biti i nije točno, jer narod od BOGA IZABRAN , sa tolikom radinošču i enormnim poštenjem, sa tako savijesnim, poštenim, nepodmitljivim vođama (koji, kada rade-onda rade samo za dobrobit svojega naroda, a rade strahovito puno), može ići samo u smjeru blagostanja i ružičaste budučnosti.
Prema tome; svaka kriza ja za one druge, a ko to nevidi je antihrvat, mrzitelj svega hrvatskoga, državni neprijatelj ili Srbin.
Najmanje od svega toga bi moglo biti da je peder.


registracija
9/3/10

nostradurus, 13.01.12. 18:11

Još samo da izdržimo ovo stoljeće i Hrvatska će procvasti u punom sjaju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika