14.01.2012. / 15:17

Autor: Hina

El-Baradei se neće kandidirati za predsjednika Egipta

Bivši šef Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) Mohamed El-Baradei u subotu je u priopćenju objavio kako se ne namjerava kandidirati na predsjedničkim izborima u Egiptu.

Mohamed El BardeiMohamed El BardeiBivši šef Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) Mohamed El-Baradei u subotu je u priopćenju objavio kako se ne namjerava kandidirati na predsjedničkim izborima u Egiptu.

"Moja savjest nalaže mi da se ne kandidiram na predsjedničkim izborima u Egiptu niti na bilo koje drugo slično službeno mjesto, dok ondje ne zavlada prava demokracija", rekao je dobitnih Nobelove nagrade za mir, dodavši i kako smatra da "bivši režim nije pao", pritom aludirajući na svrgavanje s vlasti u veljači zadnjeg predsjednika države Hosnija Mubaraka, nakon pritiska i pobuna s ulice. Od tada je vlast u rukama vojske.

Mnogi su promatrači El-Baradeija vidjeli kao naizglednijeg kandidata za predsjedničko mjesto u Egiptu, upražnjeno od veljače. El-Baradeija iznimno poštuju na međunarodnoj razini, a poštuju ga i svi koji se zalažu za demokratske promjene. No kritike na njegov račun dolaze od onih koji smatraju da nema dobar kontakt s običnim "malim" egipatskim čovjekom.

Privremena vojna vlast u Egiptu objavila je kako će do kraja lipnja predati vlast novoizabranom predsjedniku, no datum održavanja predsjedničkih izbora još nije određen.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika