17.01.2012. / 08:49

Autor: Hina

Afrička unija:

Okretanje stranice nakon Gadafija

AU je priznala Nacionalno prijelazno vijeće NTC kao legitimnog predstavnika libijskog naroda tek u rujnu, nakon tjedana protivljenja i nakon što se nije uspjela nametnuti kao posrednik između Gadafijeva režima i pobunjenika

Afrička unija (AU) želi okrenuti novu stranicu nakon Moamera Gadafija i izgraditi odnose na novim temeljima s novim libijskim čelnicima, rekao je u ponedjeljak predsjednik Komisije AU Jean Ping u izjavi za agenciju France presse.

"Rekao sam vlastima da je prošlost prošlost. Treba okrenuti novu stranicu i gledati u budućnost", rekao je Ping tijekom prvog posjeta Libiji nakon pada režima Moamera Gadafija.

AU je priznala Nacionalno prijelazno vijeće NTC kao legitimnog predstavnika libijskog naroda tek u rujnu, nakon tjedana protivljenja i nakon što se nije uspjela nametnuti kao posrednik između Gadafijeva režima i pobunjenika.

Taj postupak AU je izazvao zahlađenje odnosa između panafričke organizacije i novog režima u Tripoliju.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika