12.02.2012. / 19:13

Autor: Hina

Atena: Policija suzavcem obuzdava 25.000 prosvjednika

Oko 25.000 prosvjednika okupilo se u nedjelju poslijepodne u središtu Atene, demonstrirajući protiv novih mjera štednje koje Grčkoj nameću Europska unija i Međunarodni monetarni fond, o kojima bi u večernjim satima trebao glasati grčki parlament.

Atena je ponovno poprište sukoba prosvjednika i policijeAtena je ponovno poprište sukoba prosvjednika i policijeOko 25.000 prosvjednika okupilo se u nedjelju poslijepodne u središtu Atene, demonstrirajući protiv novih mjera štednje koje Grčkoj nameću Europska unija i Međunarodni monetarni fond, o kojima bi u večernjim satima trebao glasati grčki parlament.

Veliki policijski kordon postavljen oko zgrade parlamenta korist suzavac protiv prosvjednika, a u središtu Atene promet je blokiran.

"Nije lako živjeti pod tim uvjetima, do 2020. ćemo biti robovi Nijemcima", rekao je Andreas Maragoudakis, 49-godišnji inženjer, novinaru AFP-a.

"Mi smo ovdje za naše roditelje i našu djecu, za one koji ne mogu doći", rekla je Stella Maguina, 33-godišnja računovodkinja.

Dimitris, 40-godišnji službenik kliče: "nove mjere potpisuju moju smrt".

Prosvjednici su počeli stizati na trg Sintagma u ranim poslijepodnevnim satima na poziv dvije najveće grčke sindikalne središnjice - GSEE za privatni sektor i ADEDY za javne službe, kako bi se usprotivili parlamentarnom prihvaćanju strogog plana štednje.

Plan uključuje i dereguliraciju tržišta rada, pod uvjetima koji su postavili EU i MMF za ostanak Grčke u eurozoni. Oko 3.000 policajaca razmješteno je na osiguravanju prosvjeda.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

registracija
12/2/12

bruny, 12.02.12. 21:41

Želio bi zaraditi novac, ali ne želiš ici na razgovore? Želio bi slobodu ali ti je potreban stabilan prihod? Želiš ostati kuci da ti ne izostane zarada?Uciš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac?Onda ti je ovaj posao odgovarajuci.Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-1000$ tjedno. brunoposao683@gmail.com


registracija
10/2/12

alen1986, 12.02.12. 22:28

Želite da zaradite novac, ali ne želite ići na razgovore? Želite slobodu, ali Vam je potreban stabilan prihod? Želite ostati kući, a da Vam ne izostane zarada? Onda Vam je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možete zaraditi 50-200$ sedmično. Ako imate više vremena, onda i više. Šta Vam je potrebno: računar, internet, minimalno znanje rada na računaru, ostalo je već do Vas i Vašeg rada. Nije MLM. Za više informacija javite se na e-mail: mema.alen@gmail.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika