13.02.2012. / 09:53

Autor: Hina

Slovenija:

Na meti Anonymousa i stranka premijera Janše

Navečer je napadnuta i srušena web-stranica Slovenske demokratske stranke (SDS) čiji je predsjednik novi premijer Janez Janša

Janez Janša (arhiva)Janez Janša (arhiva)Hakerska skupina Anonymous u nedjelju je "napala" više internetskih stranica pojedinih ustanova u Sloveniji, ponavljajući poziv slovenskoj vladi da zamrzne ratifikaciju sporazuma o zaštiti intelektualnog vlasništva na internetu (ACTA) koji je Slovenija već potpisala.

Jučer tijekom popodneva bile su privremeno blokirane web-stranice općine Ljutomer, banke Probanka, nacionalne organizacije za zaštitu prava potrošača, zatim internetske stranice slovenske autorske agencije i neke druge.

Navečer je napadnuta i srušena web-stranica Slovenske demokratske stranke (SDS) čiji je predsjednik novi premijer Janez Janša.

Simpatizeri Anonymousa u Sloveniji najavili su nove proteste protiv ACTA-e za petak u Ljubljani, a istog dana o pitanju tog sporazuma na inicijativu oporbene stranke Pozitivna Slovenija trebao bi raspravljati i slovenski parlament.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika