13.02.2012. / 10:57

Autor: Nacional.hr

Video: Anonymous 'najavio rat' Grčkoj vladi

Na svom Twitter profilu napisali su kako 'Njemačka prosvjeduje, Grčka gori. Sirija krvari. SAD gleda Grammyje'

Logo AnonymousaLogo AnonymousaHakerska grupa Anonymous obratila se grčkom narodu video porukom objavljenom na YouTubeu.

Poručili su Grcima kako će njihova vlada pasti zajedno s Europskom unijom. Obećali su pružiti podršku prosvjednicima u Grčkoj i objavili kako je u tijeku 'kompjuterski napad' na policijsku kompjutersku mrežu i baze podataka u Grčkoj.

Na svom Twitter profilu napisali su kako 'Njemačka prosvjeduje, Grčka gori. Sirija krvari. SAD gleda Grammyje'.

"Građani Grčke, mi smo Anonymous.

Pratili smo zbivanja u Ateni i pomiješanih smo osjećaja. Rastužuju nas destrukcija i uništenje koje su za Atenu i ljude cijena ove kampanje. Ipak možemo suosjećati. Vlada je nebrojeno puta izbjegavala zahtjeve ljudi. Odbijala je slušati svoje građane zbog čega ih mi podržavamo. Osjetili smo njihovu bol i patnju. Ne možemo stajati po strani i gledati dok su građani potlačeni zbog mjera štednje koje dugoročno neće ići njima u korist.

Zbog toga smo protiv Grčke vlade. Mnogo smo ih puta upozorili rekavši im da zaustave provođenje mjera protiv svojih građana. Upozorili smo ih da prestanu podržavati mjere koje će zasigurno oštetiti srednji i niži stalež. Nisu poslušali. Događaji koji su trenutno u tijeku posljedica su njihova neispunjavanja naših zahtjeva. Mi nismo na bilo koji način organizirali ove prosvjede. Sve što smo učinili bilo je širenje glasa o neuspjehu vaše vlade.

Anonymous nastavlja sa svojim napadima protiv grčke vlade i neće se zaustaviti sve dok građani ne dobe ono što žele. Ako se to ne dogodi, grčka će vlada pasti. Ovo je ujedno upozorenje svim drugim dijelovima Europske unije. Italija, Španjolska, Portugal, Britanija, Poljska i sve ostale doživjet će istu sudbinu kao i Grčka.

Svi ste upozoreni.

Mi smo Anonymous.
Mi smo Legija.
Mi ne opraštamo.
Mi ne zaboravljamo.

Stajat ćemo uz narod Grčke.

Grčkoj vladi, trebali ste nas slušati."

Vezane vijesti

Time: Lin i Adele među 100 najutjecajnijih osoba svijeta

Time: Lin i Adele među 100 najutjecajnijih osoba svijeta

Košarkaš Jeremy Lin, hakerska skupina Anonymous, pjevačica Adele i predsjednik Europske središnje banke Mario Draghi uvršteni su među 100… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika