22.02.2012. / 09:36

Autor: Hina

Video: Obama i Mick Jagger pjevali blues

Američki predsjednik Barack Obama popustio je u utorak navečer pred upornim nagovaranjem Micka Jaggera i otpjevao refren poznate blues pjesme "Sweet Home Chicago", klasika Roberta Johnsona, na završetku prigodnog koncerta u Bijeloj kući, organizirana u prigodi "Black History Montha".

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama popustio je u utorak navečer pred upornim nagovaranjem Micka Jaggera i otpjevao refren poznate blues pjesme "Sweet Home Chicago", klasika Roberta Johnsona, na završetku prigodnog koncerta u Bijeloj kući, organizirana u prigodi "Black History Montha".

"Ne večeras!", uzviknuo je Obama kada su ga pjevač Rolling Stonesa i gitaristi B.B. King i Buddy Guy pozvali da se popne na pozornicu postavljenu u "Istočnoj sobi", svečanoj dvorani Bijele kuće, i da na kraju te posebne večeri zajedno s njima otpjeva refren te pjesme.

Obama, prvi afroamerički predsjednik Sjedinjenih Država, govorio je uoči koncerta o univerzalnosti bluesa koji "nas podsjeća na to da smo proživjeli i teža vremena".

"Ponosan sam što ugošćujem ove umjetnike, ne samo kao njihov obožavatelj, već i kao predsjednik, jer nas njihova glazba uči da, kada se nađemo na raskrižju putova, ne bježimo od problema, već se sučeljavamo s njima i pjevamo o njima", dodao je predsjednik.

Koncert će biti prikazan na američkoj javnoj televiziji, a organiziran je u prigodi "Black History Montha", mjeseca u kojemu se SAD sjeća doprinosa crnačke zajednice u izgradnji američke povijesti i kulture.

Obama je očito uživao u koncertu. "Kad si predsjednik ne možeš izlaziti navečer da bi prošetao i razbistrio glavu, ili se odvesti nekamo autom. To mi teško pada. Ali ima, evo, i večeri kad ti u kuću dođu B. B. King i Mick Jagger!", našalio se.

Rock skupina Rolling Stonesi ove godine slavi 50. obljetnicu osnutka. U svojim početcima su se mahom nadahnjivali standardima američkog bluesa i tako pridonijeli da američka bjelačka mladež upozna crnačku kulturu u vrijeme kada je rasna segregacija još bila na snazi u državama "starog juga".

Agencije javljaju da je Jagger, koji je na koncertu nastupio u pratnji Jeffa Becka, bio u velikoj formi, rasplesan i čvrsta glasa.

Obami je duet s Jaggerom bio drugi izlet u glazbene vode u kratko vrijeme. U siječnju je iznenadio javnost kada je na predizbornom skupu u njujorškom kazalištu Apollo uzeo mikrofon i zajedno s glazbenicima zapjevao Al Greenovu pjesmu "Let's stay together", ali se nije popeo na pozornicu.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika