09.03.2012. / 10:33

Autor: Hina

IAEA:

Iranci nam žele "vezati ruke" za daljnji rad

Glavni direktor IAEA Yukiya Amano rekao je kako tijekom dvaju krugova razgovora između visokih dužnosnika agencije i iranskih predstavnika održanih u siječnju i veljači nije došlo do nikakva napretka u pogledu nuklearnih razmirica

Čelnik Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u četvrtak je optužio Iran da im "nastoji vezati ruke" i širi netočne informacije o pregovorima između inspektora i službenog Teherana.

Glavni direktor IAEA Yukiya Amano rekao je kako tijekom dvaju krugova razgovora između visokih dužnosnika agencije i iranskih predstavnika održanih u siječnju i veljači nije došlo do nikakva napretka u pogledu nuklearnih razmirica.

Agencija je od Iranaca željela dobiti informaciju o tomu radi li ta islamska država na razvoju tehnologije koja bi omogućila stvaranje nuklearnog oružja, no dužnosnici IAEA u Beč su se vratili praznih ruku.

"Prije nedavnih pregovora u Teheranu nadao sam se da Iranci prepoznaju kako dosadašnjim pristupom problemu neće postići nikakav napredak, a nadao sam se i da je Iran spreman angažirati se, zajedno s nama, na rješenju ovoga problema", kazao je Amano novinarima. "No pri kraju pregovora u veljači, Iranci su ponovno zauzeli svoje staro stajalište, kojim su nam vezali ruke za daljnji rad", kazao je japanski diplomat.

Tijekom pregovora u iranskome glavnom gradu Iranci su odbili omogućiti pristup inspektora vojnome postrojenju Parčin. Iranski su mediji početkom tjedna izvještavali o tomu kako bi pristup vojnome kompleksu mogao biti dopušten, no Amano je kazao kako agencija nije dobila nikakvo službeno priopćenje o tomu.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 09.03.12. 23:59

Ovi klauni iz tzv. IAEA, odnosno spijuni, samo sto nisu zatrazili inspekciju rektuma Nedja I ostalih iranskih duznosnika jer se u njihovim rektumima odvijaju tajne eksplozivne reakcije. Neki bi staromodno pomislili da se radi o prdjenju ali ne, to mi mogle biti kemijske reakcije oruzja za masovno zasmrdjivanje


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika