09.03.2012. / 11:45

Autor: Nacional.hr

HRT namjestio Atlasu natječaj od 27 milijuna kuna?

''Tražili smo uvid u pojedinačne cijene Atlasove ponude, na što imamo pravo po zakonu, no to nam nije omogućeno. Najčudnije je što na ovom natječaju nitko nije tražio bilo kakve dokaze o tome da uredno poslujemo'', rekao je Marković

Foto: Ilustracija 
(Pixsell)Foto: Ilustracija (Pixsell)Hrvatska radiotelevizija je na pozivnom natječaju, za organizaciju smještaja i prijevoza u visini od 11 milijuna kuna, između dvije ponude izabrao skuplju Atlasovu, piše Večernji list.

Vrijednost posla je kasnije procijenjena na čak 27,3 milijuna kuna, a druga turistička agencija koja je predala svoju ponudu, Ban Tours, je cijeli slučaj prijavila policiji. Dodajmo kako je Ban Tours zbog sumnji u transparentnost i pravičnost dodjeljivanja poslova za usluge hotelskog smještaja za 2012. godinu, podnio žalbu protiv HRT-a Komisiji za kontrolu postupka javne nabave.

Vlasnik Ban Toursa, Željko Marković, više od deset godina poslovno surađuje s HRT-om. Ogorčen je što do današnjeg dana od HRT-a nisu dobili nikakvu pismenu obavijest o tijeku i rezultatu natječaja te kako su sve doznali iz Narodnih novina polovicom veljače. U Narodnim Novinama piše kako je posao procijenjen na 27,3 milijuna kuna. Ponovimo kako je u pozivnom natječaju vrijednost posla procijenjena na oko 11 milijuna kuna.

Marković nije mogao u telefonskim razgovorima s Odjelom javne nabave na HRT-u dobiti nikakve informacije. ''Tražili smo uvid u pojedinačne cijene Atlasove ponude, na što imamo pravo po zakonu, no to nam nije omogućeno. Najčudnije je što na ovom natječaju nitko nije tražio bilo kakve dokaze o tome da uredno poslujemo'', rekao je.

Iz HRT-a su izjavili kako je Atlas izabran zbog jeftinije ponude i kako Ban Tours prema zakonu ima pravo tražiti zaštitu svojih prava.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 09.03.12. 16:00

To što je Atlas u vlasništvu Adriatca.net-a,koja je do bankrota bila u vlasništvu Josipovićeva prijatelja Vojkovića,zatim u vlasništvu Josipovićevih prijatelja Pavića i Todorića,nema vjerojatno nikakve veze.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika