11.04.2012. / 18:04

Autor: Nacional.hr

'Saborski odbor potiče i kreira krizu na HRT-u'

S HRT-a optužuju laburista Vukšića da stvara krizu na državnoj televiziji

Branko Vukšić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)Branko Vukšić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)Optužbe Dragutina Lesara o stanju na HRT-u naišle su na oštru reakciju na državnoj televiziji. U priopćenju odaslanom s Prisavlja ističu kako stvari nisu baš takve kakvima se čine na prvi pogled.

"Uprava HRT-a još jednom upozorava kako upravo član Hrvatskih laburista, Branko Vukšić, (koji obnaša dužnost predsjednika saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije) ne saziva sjednice saborskog Odbora za medije. To je bitno jer jedino saborski Odbor za medije može raspisati natječaj za popunu upražnjenih mjesta u Programskom vijeću i Nadzornom odboru HRT-a", ističe se u priopćenju.

Podsjećaju i kako je nakon odlaska člana NO HRT-a, a danas ministra pravosuđa Orsata Miljanića, saborski Odbor za medije raspisao natječaj, natječaj je zaključen, a Odbor za medije nije se niti sastao kako bi otvorio kuverte pristigle na natječaj.

Također, dodaju, radi nesazivanja sjednice nije pred Saborom pokrenut postupak za razrješenje petero članova Programskog vijeća HRT-a koji su podnijeli ostavke te je time značajno otežan rad tog tijela. Naime, članovi koji su podnijeli ostavke ne sudjeluju u radu Vijeća, a budući da nisu formalno u Saboru razriješeni nisu izabrani novi članovi na njihovo mjesto.

Dodaju i kako su članovi NO HRT-a i Uprava HRT-a zatražili razrješenje predsjednice NO HRT-a Silvije Luks Kalogjera još početkom veljače 2012. no saborski Odbor još se nije sastao kako bi o tome odlučio.

"Još jednom napominjemo kako ne postoji nikakav latentni sukob na relaciji Uprava - NO HRT-a. NO HRT-a uredno ispunjava svoje zadaće, te sama činjenica da su članovi NO HRT-a jednoglasno zatražili razrješenje predsjednice NO-a Silvije Luks ni na koji način nije utjecala na funkcioniranje NO-a kao tijela. Dakle, upravo Branko Vukšić, pa time posredno i saborski Odbor za medije kreira i potiče krizu na HRT-u", zaključuju na kraju u svom priopćenju s HRT-a.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
22/3/11

vferari, 12.04.12. 08:24

Jednom prilikom napisao sam da Lesarovi laburisti su slučajni događaj i da će kako su nastali tako i nestati i to zbog toga što je njihova glavna preokupacija kritizirati pljuvati izmišljati a sve na štetu svih a najviše dvoju.Vlada je poduzela niz mjera kako bi koliko toliko olakšala najtežim slojevima liberali to nisu primjetili nego pljuju i dalje,petljaju se u hrt jer je tamo bivši propali novinar koje su većina televizija potjerale i on sad nešo s lesarom otkriva,vjerovatno misli da mu se pruža prilika zasjesti na neko dobro mjesto u HRT-u.Laburisti ponašate se kao klonvi hdz-a i tako ćete i završiti.


registracija
18/1/12

piton, 05.05.12. 21:46

a ti si jedinka, e moj vfijatu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika