18.05.2012. / 14:20

Autor: Hina

"Palo" 18 lihvara

U antikorupcijskoj akciji u više hrvatskih gradova uhićeno je 18 osoba koje USKOK navodno sumnjiči da su kao ilegalni kreditori prevarili oko 200 korisnika lihvarskih kredita i opljačkali ih za 15 milijuna kuna.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL (arhiva)Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL (arhiva)U antikorupcijskoj akciji u više hrvatskih gradova uhićeno je 18 osoba koje USKOK navodno sumnjiči da su kao ilegalni kreditori prevarili oko 200 korisnika lihvarskih kredita i opljačkali ih za 15 milijuna kuna.

Pojedinosti akcije još nisu poznate, a neslužbeno se doznaje da će neki od osumnjičenih poslijepodne biti privedeni sucu istrage zagrebačkoga Županijskog suda. U USKOK-u ne žele ništa otkriti dok traje ispitivanje osumnjičenih u Gajevoj ulici.

Mediji javljaju da je u akciju bila uključena i Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) te da je na području Varaždina, Rijeke, Karlovca, Zagreba, Siska, Osijeka i Pazina uhićeno 18 osoba osumnjičenih za lihvarstvo. Navodno su prevarili oko 200 korisnika lihvarskih kredita i opljačkali ih za 15 milijuna kuna.

Istražitelji su podatke i dokaze o osumnjičenima prikupljali mjesecima, a navodno se surađivalo i sa slovenskom policijom te Interpolom.

Organizirana skupina lihvara imala je bazu podataka o kreditnoj sposobnosti mnogobrojnih građana i naprednu informatičku tehnologiju za lakšu naplatu zajmova, pišu mediji te dodaju da se svi terete za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika