Objavljeno u Nacionalu br. 384, 2003-03-26

Autor: Nacionalova redakcija

AGENTI U MIROVINI

Karamarko osnovao tvrtku za obavještajne procjene

NINO PAVIĆ prvi je klijent Karamarko-Malnarove tvrtke a ŽELJKO MALNAR je potpredsjednik uprave Somoli d.o.o.NINO PAVIĆ prvi je klijent Karamarko-Malnarove tvrtke a ŽELJKO MALNAR je potpredsjednik uprave Somoli d.o.o.Tomislav Karamarko, bivši načelnik Ureda za nacionalnu sigurnost i jedan od najbližih suradnika predsjednika Stipe Mesića, nedavno je osnovao tvrtku “Somoli d.o.o.” koja će se baviti obavještajno-zaštitarskim poslovima. Karamarko je predsjednik Uprave, a novoosnovano će poduzeće pružati obavještajne i intelektualne usluge, kao i zaštitu svoje klijentele. Suosnivač i potpredsjednik Uprave je voditelj na OTV-u Željko Malnar.

Nino Pavić
Premda Karamarkova tvrtka postoji samo nekoliko tjedana, već je uspostavila kontakte s nekoliko vodećih hrvatskih kompanija poput Ine i VIPneta kojima su ponudili konzultantske usluge. Ipak, prvi na listi njihove klijentele je suvlasnik Europapress holdinga Ninoslav Pavić, ispred čije je obiteljske kuće prije dvadesetak dana dignut u zrak jeep. Kako policija još nije uspjela pronaći krivca, detektivsku je ulogu na sebe preuzeo dvojac Karamarko – Malnar. Dvojac je i prije podmetanja eksploziva organizirao zaštitu za Pavića angažirajući za to bivše Tuđmanove tjelohranitelje: Dragana Škrtića, Darka Kovačevića, Milivoja Šestaka, Marka Ratkovića – Maksa i Dubravka Malogorskog.

Neriješena pitanja
Radeći “u fušu”, bili su angažirani ne samo da da čuvaju samoga Pavića nego i negovu djecu i suprugu. Nakon eksplozije čuvari su se i javno pokazali čuvajući Pavićevu kuću. Činjenica o zaštiti djeluju zbunjujuće jer je Pavić javno izjavio da mu nitko prije eksplozije nije prijetio i da se nije osjećao ugroženim. Ako je imao zaštitu, i to po svemu sudeći vrlo dobru, pitanje je kako i tko mu je uspio podmetnuti eksploziv te zašto nije javno rekao tko mu je i kada prijetio i čega se je bojao? Tomislav Karamarko šest je mjeseci pauzirao nakon što je napustio UNS i primao dužnosničku plaću koja mu je zajamčena zakonom.

Vezane vijesti

Dobar posao s Matešom: Pavić nakon višegodišnjeg truda pronašao način kako da...

Dobar posao s Matešom: Pavić nakon višegodišnjeg truda pronašao način kako da uđe u TV biznis?

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša potvrdio je u razgovoru za Poslovni dnevnik kako još uvijek nemaju potvrdu o tehničkoj,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika