Objavljeno u Nacionalu br. 386, 2003-04-08

Autor: Nacionalova redakcija

SPLIT

Račan ruši SDP-ovu vlast

Ivica RačanIvica RačanDražen Budiša raspustio je gradsku organizaciju HSLS-a u Splitu, Malo vijeće naredilo je da svi HSLS-ovi vijećnici napuste Gradsko vijeće, a dužnosnici Poglavarstvo. Time je Budiša otvorio krizu koalicijske vlasti u Splitu jer bez dvojice od četiri vijećnika HSLS-a, splitski SDP, HSS i HNS ne mogu održati većinu u Gradskom vijeću.
Gradska će se koalicija održati na vlasti ako HSLS-ov dogradonačelnik Miroslav Buličić, čiju političku eliminaciji traži Budiša i koji je spreman podržati koaliciju, obnovi vijećnički mandat. To je pak moguće ako koalicija da suglasnost da Buličić postane direktor državnog poduzeća “Plovput”, tvrtke koja održava plovne putove i pomorska svjetla na Jadranu. No Buličićevu kandidaturu, koju podržavaju svi koalicijski partneri, očito koči SDP. Uz tri ozbiljna kandidata koji ispunjavaju sve zakonske uvjete, među njima i Buličić, premjer Račan je, navodno, od ministra pomorstva Ronalda Žuvanića zatražio da se na mjesto direktora “Plovputa” imenuje dopredsjednik SDP-ove županijske splitsko-dalmatinske organizacije Darko Meštrović, koji ne ispunjava uvjete javnog natječaja. Račana, navodno, pritišće županijski SDP pa je moguće da stranački interes SDP-a u “Plovputu” sruši gradsku koalicijsku vlast u Splitu kojoj je okosnica upravo SDP.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika