14.12.2006. / 14:38

Autor: Stjepan Marković

IRAK

Masovna otmica u središti Bagdada

Trgovine u Sanak trgovačkom dijelu Bagdada su u mješovitom vlasništvu Sunita i Šijita, tako da još uvijek nisu jasni motivi otmice

Naoružani muškarci u uniformama iračke vojske oteli su u četvrtak između 20 i 30 ljudi, među kojima trgovce i prolaznike u Sanak trgovačkom dijelu Bagdada, izjavila je iračka policija. Svjedoci tvrde da su otmičari došli s 10 vozila od kojih su neka bila obojana poput vozila iračkih vlasti.

Trgovine u Sanak trgovačkom dijelu Bagdada su u mješovitom vlasništvu Sunita i Šijita, tako da još uvijek nisu jasni motivi otmice. Svjedoci su za medije izjavili da su naoružani muškarci u uniformama iračke vojske oko 11 sati po lokalnom vremen u upali u centar i počeli pu cati. Nakon 20 minuta kad su ovladali prostorom, okupili ljude koji su se zatekli tamo i počeli odabirati one koje će oteti.

Otmice su dio iračke svakodnevnice, a u posljednje vrijem sve su učestalije masovne otmice poput ove. Prošli mjesec desetak je ljudi oteto u iračkom ministarstvu prosvjete i još uvijek nije poznata njihova sudbina. Otmičari često muče i potom ubiju ljude koje otmu. Svaki dan se u Bagdadu i okolici pronalaze mrtva tijela otetih ljudi.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika