02.04.2007. / 17:52

Autor: Nina Tomljanović

SLOVENIJA

Osmi slučaj kravljeg ludila u Sloveniji

Oboljela krava kod koje je sumnja postavljena prošle srijede bila je stara sedam godina i potječe iz Slovenije, a dva njezina potomka koja su još živa također će biti eutanazirana

U ponedjeljak, 2. travnja Slovenska veterinarska uprava (VURS) je objavila da je patohistološka pretraga u Nacionalnom veterinarskom institutu (NVI) potvrdila da se u slučaju krave simentalske pasmine koja je prošlog tjedna zaklana u Celjskim mesninama u Celju doista radilo o kravljem ludilu, točnije o goveđoj spomgiformnoj encefalopatiji (BSE), kako se i sumnjalo odmah nakon prvih brzih testova.

U Sloveniji je to osmi slučaj zabilježen u zadnjih sedam godina, te su i u ovom slučaju poduzete sve potrebne mjere zaštite kao i u prethodnima. Oboljela krava kod koje je sumnja postavljena prošle srijede bila je stara sedam godina i potječe iz Slovenije, a dva njezina potomka koja su još živa također će biti eutanazirana.

U jednom od osam dosadašnjih slučajeva BSE-a u Sloveniji radilo se o grlu iz uvoza (Njemačka), dok su u ostalim slučajevima oboljele krave domaćeg podrijetla.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika