03.04.2007. / 15:41

Autor: Ana Kirin

HRT

Marija Nemčić proglašena zamjenicom glavnog ravnatelja

Na sjednici HRT-ovog ravnateljstva održanoj u utorak 3. travnja ravnateljica HTV-a Marija Nemčić proglašena je zamjenicom vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a. Prema Zakonu o HRT-u, zamjenik glavnog ravnatelja imenuje se na mandat od jedne godine, a na tom se mjestu izmjenjuju ravnatelji nacionalnog radija i televizije te Glazbene proizvodnje. Dosadašnjoj zamjenici glavnog ravnatelja Ivanki Lučev, ravnateljici Hrvatskog radija, jednogodišnji je mandat istekao 31. ožujka.

Ravnateljstvo HRT-a u utorak je također ovjerilo mandat Nikoli Bonačiću-Krešiću inače voditelju Odsjeka reportažnih kola HTV-a, kao novoizabranom članu Ravnateljstva koji predstavlja HRT-ove zaposlenike. Predstavnik zaposlenika isto se bira na mandat od jedne godine, redom iz jedne od četiriju HRT-ovih organizacijskih jedinica, a Vladi Perišiću iz Općih i zajedničkih poslova HRT-a, koji je posljednjih godinu dana bio predstavnik zaposlenika, mandat je istekao 31. ožujka. Nikolu-Bonačića Krešića zaposlenici su izabrali između pet kandidata na izborima, koje je provela koordinacija sindikata.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika