28.05.2007. / 13:26

Autor: Marko Biočina

SDP-ova strategija protiv korupcije

Josipović:"Umjesto HDZ-ovih papira nudimo akciju"

SDP je danas predstavio svoju Strategiju protiv korupcije "SDP za pravedno društvo", u kojoj borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala tretiraju kao jedini sigurni put ka Europskoj uniji.

Strategiju je predstavio predsjednik SDP-ova Savjeta za civilno društvo i ljudska prava Ivo Josipović. Njihov program se temelji na formuli "tri puta tri", što podrazumijeva tri reforme, tri politike i tri vrline koje po njima SDP zastupa, a to su poštenje, odlučnost i povjerenje.

Ukratko, SDP je najavio brojne promjene u samom pravosudnom sustavu, ali i zakonodavstvu, koje bi, kako kaže Josipović trebale ustrojiti pravosuđe kao glavni, stručni i neovisni, instrument u borbi protiv korupcije. SDP-ovci su najavili i novi, poboljšani zakon o sprječavanju sukoba interesa. Josipović je opet naglasio SDP-ovu namjeru da se, nakon što osvoji vlast, obračuna s kriminalom u privatizaciji i ratnim profiterstvom.

Na kraju, osvrnuo se i na SDP-ove najveće političke konkurente, rekavši kako „SDP umjesto HDZ-ovih papira nudi akciju, umjesto HDZ-ovih fingiranih reformi, prave suštinske reforme, te kako SDP neće čuvati privilegije raznih lobija kao što čini HDZ“.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika