20.06.2007. / 11:09

Autor: Nina Tomljanović

HRT

HDZ-ova čistka na javnoj televiziji pet mjeseci uoči izbora?

Kako se bliži kraj mandata sadašnjem rukovodstvu Informativnog programa HTV-a, Vladimiru Rončeviću, Vijeće će u sljedeća dva mjeseca trebati izabrati nove ravnatelje televizije i radija, te direktore programa i urednike informativnih programa, a sve se to događa pet mjeseci prije parlamentarnih izbora

Ključne promjene na javnoj televiziji događaju se pet mjeseci uoči parlamentarnih izbora, naime tijekom jučerašnjeg dana procurile su informacije da će na današnjoj sjednici Programskog Vijeća HRT-a Ivanka Lučev, ravnateljica Hrvatskog radija, Marija Nemčić, ravnateljica Hrvatske televizije i Josip Guberina, ravnatelj Glazbene proizvodnje HRT-a podnijeti ostavku. Razlog davanja ostavke i to osam mjeseci prije isteka mandata je, navodno pritisak novog, glavnog ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića.

Sutlić im je, navodno, na nekoliko zadnjih sastanaka vidno dao do znanja da ne želi više s njima surađivati. Već prvog dana svog mandata, glavni ravnatelj HRT-a izjavio je kako želi sasvim novu ekipu suradnika i hitne promjene.

Kako se bliži kraj mandata sadašnjem rukovodstvu Informativnog programa HTV-a, Vladimiru Rončeviću, Vijeće će dakle u sljedeća dva mjeseca trebati izabrati nove ravnatelje televizije i radija, te direktore programa i urednike informativnih programa, ponavljamo, sve se to događa pet mjeseci prije parlamentarnih izbora.

Na mjesto urednika Informativnog programa HTV-a, navodno bi trebala biti imenovana Dijana Čuljak. U kuloarima se dalje priča kako bi Čuljak promijenila najuži krug suradnika glavne urednice Informativnog programa gdje bi se oslonila na svoje pouzdanike iz Radnog ručka Jozu Barišića i Jozu Ćurića. Pored uredničko-upravljačkih mjesta, Čuljak je navodno namjeravala osvježiti voditeljska mjesta, pa bi tako za voditelja podnevnog Dnevnika postavila novinarku Ivanu Šikić. Najpikantnija preinaka, pišu mediji bila bi vračanje Hloverke Novak Srzić u HTV-ovo Otvoreno, a pri tome bi smijenila sadašnjeg voditelja Mislava Bagu. Vođenje Dnevnika povjerila bi Mirjani Hrgi.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika