09.07.2007. / 10:48

Autor: Marijana Zrinjski

REPUBLIKA SRPSKA

Dodik se na neko vrijeme povlači iz politike

Premijer Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik pismeno je obavijestio svoje suradnike da će sljedećih mjesec dana biti odsutan iz političkog života. Svoju odluku o povlačenju nije detaljno objasnio, ali pretpostavlja se, s obzirom da već nekoliko mjeseci pati od jakih migrena zbog kojih je prije nekoliko mjeseci čak išao na liječničke pretrage u Austriju, da se radi o zdravstvenim problema.

Većinu političkih ovlasti Dodik je privremeno prenio na svoje najbliže suradnike, srpskog člana Predsjedništva BiH, Nebojšu Radmanovića kojem je navodno prepustio eventualne političke kontakte u vezi s ustavnim promjenama, predsjednika Republike Srpske Milana Jelića koji bi trebao biti zadužen za sve vezi s reformom policije, te predsjednika Narodne skupštine RS-a Igora Radojičića.

S Dodikovim odlaskom iz politike upoznati su i ključni predstavnici međunarodne zajednice, kao i Ured Visokog predstavnika.

Vezane vijesti

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turski zračni prijevoznik Turkish Airlines povlači se iz partnerstva s bosanskohercegovačkom zrakoplovnom tvrtkom BH Airlines u kojoj je imao 49… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika