15.07.2007. / 16:35

Autor: Martina Zeković

GRČKA

Hrvatski pomorac uhićen zbog kokaina pronađenog na brodu

U grčkim teritorijalnim vodama, tamošnja obalna straža uhitila je Dubrovčanina Kristu Laptala, zapovjednika Broda Coral sea zbog 51 kilograma kokaina nađenog na brodu koji služi za prijevoz voća.

Kapetan Laptalo uhićen je u petak navečer zajedno s prvim časnikom palube. Trenutačno su u pritvoru u Egionu, a sutra bi se trebao nastaviti istražni postupak.

Naime, Laptalo je odbio pomoć hrvatskog veleposlanstva, jer mu je belgijska brodarska tvrtka Trireme Vessel već poslala odvjetnika.

O ovom slučaju grčko ministarstvo trgovine izvijestilo je konzulat RH-a u Ateni, a o svemu je obaviješteno i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Posada broda koji plovi pod zastavom Bahama sastoji se od 26 članova, a u menadžmentu je belgijske brodarske tvrtke Trireme Vessel. Brod je plovio iz luke Caracas gdje je teret provjeren prije isplovljavanja pa nije poznato kako je droga dospjela na brod.

Brod služi za prijevoz južnog voća i na redovitoj liniji Južna Amerika - Mediteran trebao je doploviti u Riječku luku.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika