18.07.2007. / 08:36

Autor: Martina Zeković

BRAZIL

Zbog izlijetanja zrakoplova s piste poginulo oko 200 ljudi

Zrakoplov Airbus 320 brazilske kompanije TAM sa 176 putnika i članova posade, koji je letio iz grada Porto Alegre na jugu Brazila, pri slijetanju u Sao Paulu po kišnom vremenu izletio je s piste, udario u benzinsku crpku i zapalio se.

Smatra se da je u zrakoplovu i na zemlji poginulo oko 200 ljudi. Jose Serra, guverner države Sao Paulo, izjavio je kako su mu spasilačke ekipe rekle kako je nemoguće da je netko preživio taj sudar, nakon kojeg je odjeknula jaka eksplozija i izbio požar.

Naime, pista najprometnijeg brazilskog aerodroma Congonhas, od prije je kritizirana da je prekratka i opasna po kiši. Iz tog je razloga u veljači počela rekonstrukcija piste. Međutim, prošlog je mjeseca odobreno slijetanje i polijetanje na pisti iako ona nije imala standardna užljebljenja koja poboljšavaju prijanjanje gume zrakoplova i osiguravaju odvod vode kod obilnih padalina.

Svjedoci su rekli da su čuli snažnu eksploziju a brazilska televizija TV Globo prenijela je snimke velikog požara na mjestu nesreće, okruženog vozilima vatrogasaca i hitne pomoći.

Brazilski predsjednik Ignacio Lula da Silva proglasio je danas trodnevnu žalost.

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika