09.08.2007. / 11:50

Autor: Goran Jurić

ODNOSI SA SLOVENIJOM

HSS i HSLS traže sastanak sa Sanaderom

Hitan sastanak je zatražen kako bi premijer Sanader upoznao predstavnike parlamentarnih stranaka s odgovorom koji je poslan Sloveniji na slovenski prijedlog rješavanja otvorenih pitanja s Hrvatskom.

Stranke u zajedničkom priopćenju ocjenjuju da jučerašnje priopćenje Ministarstva vanjskih poslova da nisu u tijeku nikakvi formalni pregovori sa Slovenijom, već da je riječ o radnim konzultacijama, umanjuje značaj aktualnih hrvatsko-slovenskih pregovora.

"HSLS i HSS izražavaju sumnju u odgovor Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija u svezi hrvatsko-slovenskih pregovora oko otvorenih pitanja", stoji u priopćenju.

Dodaje se da izjava kako je riječ o "radnim konzultacijama na različitim razinama" nije sukladna vijestima koje dolaze iz Slovenije te da se slovenski premijer Janez Janša 17. kolovoza sastaje s predsjednicima slovenskih parlamentarnih stranaka. HSS i HSLS sumnjaju kako će premijer Slovenije organizirati sastanak na najvišoj razini u sredini sezone godišnjih odmora na temelju neformalnih razgovora između činovnika dvaju ministarstava vanjskih poslova.

Iz tog razloga, HSS i HSLS, traže hitan sastanaka predstavnika hrvatskih parlamentarnih stranaka sa premijerom Sanaderom kako bi ih upoznao sa odgovorom koji je poslan Sloveniji.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika