06.12.2007. / 10:11

Autor: Marko Biočina

IZBORI

Glas Koncila napao Mislava Bagu

"On se u uvodnom komentaru Glasa Koncila bavi sa mnom? Ne znam da li bi trebao biti počašćen ili zabrinut?", poručio je Bago.

Osim što je u svom redovnom komentaru kritizirao SDP zbog „anticivilizacijskog stranačkog ponašanja“, glavni urednik Glasa Koncila kritizirao je i rad HTV-ovog novinara Mislava Bage i njegov način vođenja emisija u izbornoj noći 2003. i 2007. godine. Miklenić tvrdi kako se Bago u tim emisijama, ali i inače neosporno svrstao na jednu stranu što je nedopustivo.

Programsko vijeće HRT-a bavilo se u petak 30. studenoga, kako piše Večernji list od 1. prosinca, »bagizmom« - »nepodnošljivom jednostranom i navijačkom voditeljevom pozicijom« u 6-satnoj emisiji u izbornoj noći. Isti voditelj vodio je isto takvu emisiju u izbornoj noći 2003. i jednako se pristrano ponašao. Je li se mogao drugačije ponašati kroz četiri godine između izbora, suvišno je pitanje. No, nije li zabrinjavajuće ako sve prođe tek verbalnom kritikom na Programskom vijeću? Nije li zabrinjavajuće što se time javna televizija zapravo otvoreno svrstava?”, stoji u Miklenićevom komentaru.

Mislav Bago bio je poprilično iznenađen  kada smo mu prenijeli  dio Miklenićevog komentara koji se odnosi na njega. "On se u uvodnom komentaru Glasa Koncila bavi sa mnom?  Ne mogu vjerovati, stvarno ne znam što da kažem. Ne znam da li bi trebao biti počašćen ili zabrinut?", poručio je Bago.

 

Vezane vijesti

Mislav Bago proglašen novinarom godine

Novinarom godine proglašen je u utorak u Novinarskom domu Mislav Bago, novinar HTV-a. Tajnim glasovanjem Bago je dobio 469 glasova članova HND-a, dok… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika