02.01.2008. / 19:50

Autor: Martina Čizmić, Katarina Zorić

AFERA "VEPAR"

Sanader prihvatio Kirinovu ostavku

Ivica Kirin neopozivu ostavku na mjesto ministra unutarnjih poslova podnio je zbog sudjelovanja u predbožićnom lovu na Bilogori

Premijer Ivo Sanader prihvatio je ostavku ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina te potpisao Rješenje o njegovu razrješenju s te dužnosti, priopćeno je danas iz Vladina ureda za odnose s javnošću.

"Kirin je učinio potez koji je morao učiniti", rekao je Sanader novinarima, ocijenivši da je ministar "platio danak svom političkom neiskustvu".

Na pitanje da li je ovom aferom Hrvatska izgubila na vjerodostojnosti, Sanader je bio odlučan.

"Ne dolazi u obzir ocjena da smo izgubili na vjerodostojnosti. Vlada je pokazala da u potpunosti poštuje ustavni zakon o suradnji s Haaškim sudom i svoje međunarodne obveze. Ni Vlada ni Hrvatska nisu izgubile kredibilitet", rekao je Sanader.

Podsjetimo, Ivica Kirin neopozivu ostavku na mjesto ministra unutarnjih poslova podnio je zbog sudjelovanja u predbožićnom lovu na Bilogori s haškim optuženikom generalom Mladenom Markačom.

Poslove u Ministarstvu unutarnjih poslova do imenovanja novog ministra obavljat će državni tajnik Ivica Buconjić, stoji u današnjem priopćenju.

Vezane vijesti

Markač uspješno operiran

Markač uspješno operiran

General Mladen Markač, optužen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovakularnom odjelu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika