03.01.2008. / 14:56

Autor: Katarina Zorić

LOV NA VEPROVE

Markač sudjelovao u još jednom lovu?

Navodno je Markač Markač 16. prosnica sudjelovao na počasnom lovačkom okupljanju za vojno-diplomatske predstavnike po đakovačkim šumama

Osim na Bilogori, Mladen Markač navodno je tijekom prosinca sudjelovao u još jednom lovu. Naime, Slobodna Dalmacija piše da je Markač 16. prosnica sudjelovao na počasnom lovačkom okupljanju za vojno-diplomatske predstavnike po đakovačkim šumama, u okolici vojnog poligona Gašinci i to na osobni poziv načelnika glavnog stožera HV-a Josipa Lucića.

Ova neslužbena informacija navodno potječe iz krugova haškog tužiteljstva koji ovih dana prikupljaju dokaze da je Markač sustavno napuštao kućni pritvor.

Nagađa se da su tu informaciju tužiteljima dali europski sudionici lova, i to prije odstrjela na Bilogori. Naime, inozemni vojni predstavnici dužni su svoje vlade izvještavati o svojim protokolarnim susretima, pa je moguće da je vijest o lovcu s haškom optužnicom obišla Europu i svijet.

U MORH-u i Uredu predsjednika nisu imali komentara za Slobodnu Dalmaciju. Međutim, glasnogovornica Ureda predsjednika Danijela Barišić rekla je kako je predsjednik Stjepan Mesić zbog ovoga zatražio izvješće od Lucića.

U MUP-u navode da se Markač jednom tjedno morao javiti u policijsku postaju, a policija mu je zbog provjere dolazila u nenajavljene posjete.

Odvjetnik generala Markača Tomislav Kuzmanović danas bi trebao svom klijentu omogućiti da se iz haškog pritvora može javiti obitelji.

Vezane vijesti

Markač uspješno operiran

Markač uspješno operiran

General Mladen Markač, optužen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovakularnom odjelu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika